Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray en Wouter voor 3de keer in Grand Raid
Multisports

Yeray en Wouter voor 3de keer in Grand Raid

WOuter Yeray Grand Raid 2017

Yeray Luxem en Wouter Vander Mast hebben in een zonovergote Grand Raid van Nisramont hun favorietenrol meer dan waar gemaakt, al hadden ze een stevige tegenstander aan het Bioracer duo Jan De Henau en Stefan Van Aelst. En had de laatste opdracht, de Run&Bike van 4 km, nog wat langer geweest, dan hadden Tim Van Hemel en Mark Hamersma nog meegspeeld voor de zege.

De Grand Raid betekent duursport op zijn best. De atleten moeten eerst 4 km kayakken, gevolgd door 24 km mountainbiken. Daarna volgt 7 km trailrunnen, nog eens 14 km mountainbiken. Afsluiten doen we met 4 km run & bike. En dat allemaal met de nodige hoogtemeters. En was de wind nog een bepalende factor in de team trail van zaterdag, dan was het zondag een stuk rustiger en zo kregen we vooraan snelle tijden. Want waar de meeste ploegen tussen de 4 en de 7 uur nodig hebben, pakten Wouter Vander Mast en Yeray Luxem de overwinning in 3u10.

Ze moesten in het kayakken 42 seconden goedmakken op de broers De Bruyn. Nederlanders Jarich Van Woersem en Tjardo Visser zaten daar nog tussen, maar in het mountainbiken namen de Atriac-atleten Luxem en Vander Mast al snel de leiding over. Jan De Henau en Stefan Van Aelst volgden in tweede positie en Mark Hamersma en Tim Van Hemel nestelden zich stevig op de derde plaats. Daarachter viel een flink gat met de rest van de podiumkandidaten.

Na 24 km mountainbiken was het duidelijk dat de strijd tussen de eerste twee teams zou gaan. De Atriac-mannen hadden 30″ voorsprong op de Bioracer ploeg maar ze bouwden die na de trailrun van 7 km uit tot 1’10 en dat verschil zouden Jan en Stefan niet meer kunnen goedmaken. En zo wonnen Yeray en Wouter voor de derde keer samen de Grand Raid. De Bioracers werden tweede , maar hadden niet al te veel voorsprong meer op een sterke Tim Van Hemel en Mark Hamersma.

Kris Henderieckx en Arne Heirbaut speelden constant haasje over met Bart Aernouts en Bart Van Looveren en titelverdediger Sylvain Denis en Maxime Verstraete. Uiteindelijk pakten de mountainbike specialisten een vierde plaats, hun beste resultaat ooit in de Grand Raid. Aernouts en Van Looveren werden vijfde en wonnen het brandweer klassement. Denis en Verstraete werden zesde. RTT’ers Tim De Roover en Gunter Bernar werden knap zevende.

Kristien Neelen Karen Steurs Grand Raid 2017

In de mix categorie ging de zege naar de nog altijd sterke Nederlandse Riikka Vreeswijk-Kelja en Romaric Delepine. Carl Salomez en vice-Xterra-wereldkampioene Sjoukje Dufour werden derde.

Bij de vrouwen bleef het door de twee verschillende waves spannend, maar het werd al snel duidelijk dat Karen Steurs en Kristien Nelen ongenaakbaar waren. Ze namen bijna een halfuur voorsprong op de concurrentie.

Op de korte afstand pakten jonkies Rik Herremans en Cis Bens oververdiend de zege. Nadat ze mekaar al maanden bekampt hebben als juniors in de cross duatlons, bundelden ze nu de krachten. Ze haalden het voor Davy Vos en Pieter Van Dyck. Leen Van Den Daele en Valerie Van Hauwaert wonnen bij de vrouwen.