Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arthur De Jaegher opent Europees seizoen met 15de plaats
Nieuws

Arthur De Jaegher opent Europees seizoen met 15de plaats

Arthur De JAegher TDL 2017 

In Las Palmas, de Canarische Eilanden, zijn Arthur De Jaegher en Emmanuel Lejeune aan hun Europese triatlonseizoen begonnen. In de ETU Europabeker waren zij de enige Belgen aan de start. Zoals wel vaker waren onze landgenoten niet meteen mee in het zwemnummer, maar na een stevige achtervolging sleepte Arthur De Jaegher nog een knappe vijftiende plaats uit de brand. Emmanuel Lejeune kwam ondanks een sterke looptijd niet verder dan een plaats buiten de top-30.

Arthur De Jaergher kwam na het zwemmen in een derde groep terecht, maar het verschil met de koplopers bleef beperkt tot dertig seconde. Die halve minuut kregen de achtervolgers niet dicht en dus kwam het aan op het lopen. Met een 33’er liep Arthur nog naar een mooie 15de plaats, al was dat op 2’20 van de Russische winnaar Rostislav Pevtsov. Die haalde het voor de Zwitser Adrien Briffod en SPanjaard Uxio Abuin Ares. Emmanule Lejeune werd 33ste op 5’33.

Bij de vrouwen won Jessica Learmont het Britse duel met Lucy Hall. Er stonden geen Belgische vrouwen aan de start. Kirsten Nuyes pakte voor Nederland de tiende plaats.

Las Palmas ETU 2017