Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioen pakt klassieker in Geluwe
Duyck, Bierinckx en Maris in Geluwe (foto: Johan Tack)
Duathlon

Belgisch kampioen pakt klassieker in Geluwe

Duyck, Bierinckx en Maris in Geluwe (foto: Johan Tack)
Duyck, Bierinckx en Maris in Geluwe (foto: Johan Tack)

In Geluwe stond zondag de 23ste editie al van de duatlonklassieker op het programma. Nauwelijks een week na het BK cross duatlon was Geluwe de opener van het zomerseizoen, maar de status van klassieker lokte niet echt de grote massa naar West-Vlaanderen, tot ontgoocheling van de organisatoren. Bovendien hadden de afwezigen ongelijk, want we kregen in Geluwe een superspannende strijd met Belgisch kampioen Vincent Bierinckx en Pieter Duyck in een hoofdrol.

Ze hebben ons al een paar keer gewaarschuwd voor de kwaliteiten van Pieter Duyck en in Geluwe maakte hij het de dubbele kampioen Bierinckx niet gemakkelijk. Ook in Geluwe een stralend zonnetje die zorgde dat het bijna 15°C in de schaduw was, met bovendien bijzonder weinig wand. Uiteindelijk kreeg TTI zo’n 187 starters voor alle wedstrijden samen. Eerder op de dag waren er mooie druk bezette jeugdwedstrijden en de sprint duatlon die gewonnen werd door Bart Verkaemer. Ddit was zijn 20° zege uit zijn carrière en hij won deze wedstrijd van Geluwe voor het laatst in 1999. Eline Desaunois won de sprintafstand bij de vrouwen.

Maar de hoofdschotel was de kwart en daarin kregen we een paar toppers aan de start; Belgisch Kampioen Vincent Bierinckx, Koen Maris, Jürgen Boterberghe, Jochen Neyrinck, Pieter Duyck (nog als belofte bij de Lombarden gekoerst onder Michel Pollentier) en bij de 5 dames Deborah Ghyselen en Soetkin Vertenten.

Het eerste lopen was verschroeiend hard met Vincent Bierinckx die met een 100 tal meter voorsprong op Koen Duyck en Koen Maris de fietsstalling binnen liep. Door een betere wissel leek de vogel al gaan vliegen maar na 1 ronde kregen we een hergroepering met Vincent, Pieter en Koen.

Vertenten, Ghyselen en Vermont in Geluiwed (foto: Johan Tack)
Vertenten, Ghyselen en Vermont in Geluiwed (foto: Johan Tack)

 

Deborah Ghyselen had ondertussen al ruimschoots afstand genomen van Soetkin Vertenten. Lies Vermont en Lotte Claes volgden gezamenlijk dan weer een stuk verder.

Bij de doortocht na ronde 2 had Koen de rol met de twee leiders moeten lossen en 37″ toegeven. Na het fietsen ging Vincent er als een speer vandoor met 100 meter voorsprong op Pieter en met zijn loopcapaciteit diepte hij die voorsprong verder uit. Koen kwam op het laatst maar 150 megter te kort om nog de 2° plaats te pakken maar Pieter hield stand.

Bij de dames was Deborah met de 40° tijd algemeen ongenaakbaar en ze won vlot voor Soetkin Vertenten. Lies Vermont eindigde net voor Lotte Claes en maakte het podium compleet