Claisse en Laurens beste Belgen op Frans kampioenschap
Angelo Vandecasteele in actie in de Franse GP (foto: Evelyne Bargetto)
Duathlon

De Grand Prix duatlon van Paillencourt gold meteen ook als het Frans kampioenschap elites en U23. In de Grand Prix zijn traditioneel heel wat Belgische atleten actief en in deze sterkbezette wedstrijd deden onze landgenoten het niet onaardig. De titels waren voor de jonge Cecile Lejeune en Yohan Le Berre. Emma Claisse, Ilse Geldhof, Glen Laurens, Nicolas Tilman en Angelo Vandecasteele zorgden voor de beste Belgische resultaten.

Ilse Geldhof is aan een Franse tournee bezig. Vorige week pakte ze al een knappe tweede plaats in de opener van het Franse duatlonseizoen bij haar Franse club Les Tritons Meldois, waar maar liefst 75 vrouwen aan de start stonden. Kim Nulens werd toen zevende. Zondag slaagden de Belgische dames er in een zeer snelle wedstrijd deze keer niet in om zich in de top-tien te nestelen. De jonge Emma Claisse, vorige week ook al één van de uitblinksters bij TRIGT in de T3 series in Herderen) was in de slotfase net iets sneller dan Ilse Geldhof en pakte de 14de plaats als eerste atlete voor Cambrai Triathlon. Ilse werd 15de en finishte als tweede atlete voor Les Tritons Meldois. Kim Nulens pakte de 35ste plaats.

Bij de mannen werd er verschroeiend hard gelopen in de eerste vijf kilometer. Een vijftiental atleten dook onder 15’15 in de eerste run. Vandecasteele moest tien seconden toegeven, Laurens vijftien. “Ik voelde de gevolgen van de stage nog in de benen tijdens het lopen,” reageerde Angelo achteraf, “maar het fietsen ging wel goed en dat geeft me vertrouwen naar de volgende wedstrijden.” Glen Laurens was in de laatste run nog iets sneller en pakte de 21ste plaats vlak voor Nicolas Tilman. Angelo Vandecasteele werd 26ste.