Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
5 Belgische teams tegen Nederlandse duatlontop in Geel
Duathlon

5 Belgische teams tegen Nederlandse duatlontop in Geel

CDTG Runbikerun Series

Zaterdag krijgen we in Geel een unicum. De Nederlandse Runbikerun Series, de teamcompetitie van het duatlon en te vergelijken met onze T3 Series, steekt namelijk éénmalig de grens over voor een Belgische manche van de grensoverschrijdende competitie. Helaas is het Challenge Duatlon Team Geel de enige Belgische ploeg die alle manches van de RBR Series betwist, maar gelukkig nemen er nog vier extra teams de handschoen op tegen de Nederlandse duatlontoppers, met daarbij de favorieten van Domo-Scott.

De RBR series is in Nederland aan zijn tweede jaargang toe, na een zeer succesvolle editie in 2016. Ook zaterdag is het volle bak met meer dan 130 atleten aan de start van wat een spectaculaire sprintduatlon belooft te worden. Alleen in de vrouwenreeks zijn er al meer dan 30 starters. De RBR Series lijkt in Nederland alleszins te zorgen voor een revival van de duatlonsport. Hopelijk zorgt de Belgische manche zaterdag aan de Lissenvijver ook voor wat meer bekendheid in België voor de RBR Series en eventueel extra Belgische ploegen voor volgend seizoen.

Voor de dagzege komt vooral Nils Pennekamp in beeld. De Nederlandse kampioen was vorig weekend de Belgen nog te snel af in de Franse GP Duatlon. Onder andere Glen Laurens beet in het stof tegen de Nederlander. Maar Glen komt zaterdag ook aan de start met het Domo-Scott team, waarvan ook Thomas Derboven, Sander Heemeryck en Wim Devries deel uitmaken. Naast Domo Scott en CDTG komen nog ZLTC, TTA en het triatlon team van de KU Leuven aan de start. Domo-Scott brengt ook een damesteam naar Geel met Liesbeth Leysen, Kaat Van Eynde en Evi Vandewalle. 

Uitgezonderd CDTG komen de andere Belgische teams niet in aanmerking voor punten voor het eindklassement, maar er zal in Geel wel een apart Belgisch podium voorzien worden. Daarbij hoeven teams niet uit 1 club te bestaan. Dus verschillende atleten kunnen zich onder 1 team scharen. Of het nog lukt om alsnog extra in te schrijven als team is ons niet meteen duidelijk, maar je neemt daarvoor best contact op met Dirk Douwen.

De duatlon wordt zaterdag voorafgegaan door de natuurloop met vrije start vanaf 9u15. Om 10u30 start de Kids Run. Om 11u15 start de jogging over 5 en 10 km samen. De jeugdwedstrijden en G-duatlon beginnen om 12u45. Een uur later is er de start van de recreatieve duatlon. De Runbikerun Series starten om 15u30 voor de dames en 15u45 bij de heren.