Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topvrouwen Jana en Rebecca draaien de rollen om
Column

Topvrouwen Jana en Rebecca draaien de rollen om

Rebecca Jana Grand Raid 2017 Picture Lore
Rebecca Denys en Jana Van Steenbrugge finishen in de Grand Raid (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Het gezegde luidt dat achter elke topman een sterke vrouw staat. Maar wat als die sterke vrouw besluit om in dezelfde wedstrijd als de topman te starten? Wat doet dat met een mens? En hoe ziet dat er uit aan de finish…? In de Grand Raid van Nisramont kregen we dit weekend het antwoord op die vraag. Jana Van Steenbrugghe en Rebecca Denys, sterke vrouwen achter respectievelijk Simon Van Roy en Tom Van De Keere, draaiden zondag de rollen om. Nooit de twee atleten zo zenuwachtig gezien als tijdens het laatste halfuur van de race van hun vrouwen. De ontlading aan de finish was een uniek moment.

Het tekent overigens de sfeer van de Grand Raid van Nisramont, waar het gevecht met zichzelf, de beleving van het parcours, het elkaar motiveren en het genieten centraal staan. De Sikke en den Tom streden de hele dag om een top-tien plaats en als ze ooit eens deftig leren kajakken kunnen ze misschien eens de podiumkansen verzilveren die wij hen dit jaar al toedichtten… Maar vanaf dat hun wedstrijd er op zat, hadden ze nog alleen oog voor Jana en Rebecca. Het moet een apart gevoel geweest zijn, hetzelfde ervaren als wat hun wederhelften menig wedstrijd meemaken. Een mix van zenuwen, hoop, verwachtingen en trots lazen we op hun gezichten.

Jana en Rebecca, blij om er te zijn (foto: Lore Vanbetsbrugge)
Jana en Rebecca, blij om er te zijn (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Simon en Tom werden knap negende na 3u35. De dames deden er iets langer over. Zij werden 216de in 5u45. En ze waren kapot, maar ze mochten zich na de finish in de armen gooien van hun ventjes, die voor de verandering als sterke mannen achter twee topvrouwen stonden.

Sikke supertrots op Jana (foto: Lore Vanbetsbrugge)
Sikke supertrots op Jana (foto: Lore Vanbetsbrugge)

Wij genoten van de emoties aan de finish en van sportiviteit van het hoogste niveau. En dus vonden we de prestatie van Jana en Rebecca, en de toewijding van Sikke en Tom in de omgekeerde rol, zeker de moeite waard om ook daar eens aandacht aan te schenken hier op 3athlon.be.

Rebecca die Tom in de armen valt in plaats van andersom (foto: Lore Vanbetsbrugge)
Rebecca die Tom in de armen valt in plaats van andersom (foto: Lore Vanbetsbrugge)

En we zijn zeer benieuwd of dat volgend jaar tot nog extra omgekeerde rollen leidt… En Rebecca en Jana, in december afspraak in de Hel van Kasterlee, als deelneemsters? 😉