Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper beste Belg in Quarteira
Nieuws

Simon De Cuyper beste Belg in Quarteira

Simon De Cuyper Kaapstad 2017

Quarteira is elke seizoen de eerste echte grote waardemeter op Europees niveau. Ook dit jaar was de populaire wedstrijd aan de kust tussen een hoop toeschouwers sterk bezet. Wie niet in de ITU World Cup van New Plymouth startte, was aanwezig in Portugal, zo leek het. Onze landgenoten werden in het zwemmen op achterstand gezet, maar knokten nog om de ereplaatsen in het lopen. Simon De Cuyper werd de beste Belg met een negentiende plaats.

Meer dan anderhalve minuut moest Simon toestaan op de snellere zwemmers en ook de andere Belgen verging het niet zo goed in het zwemonderdeel. Op de fiets konden de achtervolgers nauwelijks iets van de achterstand afknabbelen. Vooraan kregen we een spannende loopfinale met thuisfavoriet Joao Pereira en de Fransman Dorian Coninx. Pas in de slotkilometer slaagde Pereira er in om een paar meter voorsprong te nemen op Coninx. Pereira won voor eigen volk. Coninx moest zich in de spurt nog gewonnen geven tegen de snelle Spanjaard Uxio Abuin.

Simon De Cuyper zette een goede looptijd neer en pakte alsnog de 19de plaats. Daarmee was hij beste Belg. Noah Servais werd 26ste, Arthur De Jaeghere 52ste en Arnaud Mengal 54ste.

Bij de vrouwen won de Britse Sophie Coldwell voor haar landgenote Georgia Taylor-Brown en de Russische Anastasia Abrosimova. Er deden geen Belgische vrouwen mee in Portugal.

Resultaten Quarteira