Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel op 2 seconden van winst in wereldbeker
Claire Michel leidt de kopgroep in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)
Nieuws

Claire Michel op 2 seconden van winst in wereldbeker

Claire Michel leidt de kopgroep in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)
Claire Michel leidt de kopgroep in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)

Claire Michel heeft bijna voor een absolute stunt gezorgd in de ITU World Cup van New Plymouth. Onze landgenote pakte een schitterende derde plaats in de sprinttriatlon, na een razend spannende spurt voor de zege met winnares Katie Zaferes en Joanna Brown. Richard Murray won bij de mannen.

Van zomer was aan de andere kant van de wereld helemaal geen sprake zondagochtend plaatselijke tijd. Ook in Nieuw-Zeeland kan het flink regenen en dat zorgde in New Plymouth voor een gevaarlijk glad parcours waarop verschillende valpartijen gebeurden. Gelukkig bleef Claire Michel na een degelijk zwemnummer gespaard van pech. De Belgische olympiër voelde zich duidelijk goed en zette zich na één loopronde zelfs aan kop van een groepje van zes vrouwen. Daar bleven er in de finish chute nog drie van over. Claire deed er alles aan, maar de ervaren Katie Zaferes, die haar sporen al ruim verdiend heeft in de World Triathlon Series, bleek net een fractie sneller. En ook de Canadese Joanna Brown plaatste nog een laatste jump om haar eerste wereldbekerpodium te pakken.

Claire op het podium in New Plymouth (foto: Tommy Zaferes)
Claire op het podium in New Plymouth (foto: Tommy Zaferes)

“Ik ben blij met mijn derde plaats in de wereldbeker vandaag. Het waren zware omstandigheden en nog zwaardere tegenstanders, maar ik was vooral blij dat ik in elke discipline een aantal vooropgestelde doelen heb gehaald die ik met trainer Paulo Sousa afgesproken had. Vanaf dat we de laatste ronde ingingen verhoogde Katie het tempo en we bleven constant haasje over spelen voor de koppositie. Ik gaf nog alles in de spurt in de laatste rechte lijn, maar Katie was te snel. Dit is geweldig. Geen enkele wedstrijd is ooit helemaal perfect, maar ik put wel veel vertrouwen uit hoe het vandaag ging. Ik kijk nu al uit naar de WTS in Gold Coast volgende week,” aldus een blije Claire Michel. Die startte haar seizoen later dan anders omdat ze eerst met Sousa nog meer aan haar zwemmen wou werken. Dat blijkt nu de juiste aanpak te zijn. 

Claire Michel uitgeput na de spurt in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)
Claire Michel uitgeput na de spurt in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)

Bij de mannen won Richard Murray de wedstrijd. De Zuid-Afrikaan was sneller dan Matthew McElroy en thuisatleet Ryan Sissons. Onze mannen deden het ook zeer goed. Christophe De Keyser liep knap naar een dertiende plaats. Erwin Vanderplancke pakte de 26ste plaats maar voor hem zat er meer in. “Als die atleet voor mij niet valt, dan was het een heel ander verhaald geweest,” reageerde een ontgoochelde Vanderplancke. “Ik heb 15 km met Bob Haller alleen op de fiets geknald. Met deze benen en in de juiste groep, zat er zoveel meer in.” Zonder de twee minuten die Erwin verloor na de valpartij had een nieuwe top-tien notering er inderdaad ingezeten.

Deze week reist de Belgische delegatie door naar Australië waar in Gold Coast de volgende World Triathlon Series manche op het programma staat.

Results Elite Women 2017 New Plymouth ITU Triathlon World Cup Triathlon.org