Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Val kost Claire Michel top-10 in WTS Gold Coast
Nieuws

Val kost Claire Michel top-10 in WTS Gold Coast

Gold Coast Erwin Claire Christophe

Na haar schitterende derde plaats in de ITU World Cup van New-Plymouth trok Claire Michel vol vertrouwen naar het Australische Gold Coast voor de World Triathlon Series. Opnieuw zag het er goed uit voor onze olympiër, die een voor haar doen degelijk zwemnummer had en met haar loopbenen een top-tien had kunnen halen. Een valpartij sloeg haar echter ver terug. Bij de mannen deed Christophe De Keyser het uitstekend met een twintigste plaats.

Claire stapte na 10’05 uit het water na de 750 meter zwemmen. Dat was op net geen veertig seconden van leidster Routier en ze was goed omring met Ai Ueda, Andrea Hewitt en andere toppers in haar buurt. De kopgroep van tien dames werden er nog voor halfweg 30, maar het was vruchteloos zoeken naar Claire Michel, hoewel ze normaal bij de achtervolgsters had moeten zitten. Een valpartij gooide roet in het eten.

“Vlak voor mij waren ze gevallen en het was net bij het uitkomen van een bocht. Ik kon de dames voor mij dan ook niet meer ontwijken. Eer ik de ketting terug op het blad had gekregen en mijn drinkbussen weer had verzameld, was het gat met de groep te groot geworden. Ik probeerde er nog het beste van te maken, maar op zo’n winderig parcours was het helemaal alleen te moeilijk om terug te komen.”

Claire verloor drie minuten met de valpartij, maar liep uiteindelijk met een 17’02 uiteindelijk nog de achtste tijd van het pak. Om een beeld te geven: Ai Ueda, na haar uit het water, werd met dezelfde looptijd achtste. Er had dus wel degelijk een top-10 ingezeten in Gold Coast. En dat beseft Claire ook. “Ik ben vooral blij dat ik zelf geen kwetsuren overhoud aan die val en dat mijn fiets ok is. Maar het is vooral jammer dat ik hier een enorme kans heb gemist,” aldus Claire.

Andrea Hewitt won voor Ashleigh Gentle en Yuri Ide.

Eén lange spurt van 5 km, 12 man onder de 15′

Bij de mannen kwamen Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke op een goeie twintig seconden van leiders Schoeman en Kanute uit het water. Al heel snel vormde zich één grote kopgroep, met onze twee Belgen. Erwin en Christophe bleven goed meedraaien in de 20 km fietsen en dan was het wachten op de afsluitende run van 5 km. En die was indrukwekkend! Het werd één lange spurt aan een ongemeen hoog tempo. Maar liefst 12 atleten doken onder de 15′ met winnaar Mario Mola op kop. Met 14’09 was hij net een fractie sneller dan Richard Murray, Fernando Alarza en Javier Gomez.

Christophe De Keyser liep sterk en zijn 15’17 bracht hem naar de twintigste plaats, op slechts een halve minuut van de top-10. Dat is een veelbelovend resultaat voor het jonge Belgische talent. Belofte van het jaar 2016, Erwin Vanderplancke zette een 16’08 neer en werd daarmee 31ste.

Results Elite Women 2017 ITU World Triathlon Gold Coast Triathlon.org

Results Elite Men 2017 ITU World Triathlon Gold Coast Triathlon.org