Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alleen ex-wereldkampioen sterker dan Kris Coddens in Costa Rica
Multisports

Alleen ex-wereldkampioen sterker dan Kris Coddens in Costa Rica

Kris Coddens Josiah Middaugh Xterra Costa Rica 2017

Kris Coddens is uitstekend aan zijn internationale Xterra seizoen begonnen. In de Xterra cross triatlon van Costa Rica werd onze landgenoot knap tweede. De enige die nog iets sterker was, was de ontketende ex-wereldkampioen Josiah Middaugh. De vice-wereldkampioen van vorig jaar kon bovendien voluit profiteren van een valpartij van Kris op de fiets, maar Coddens had daar verder geen last van en pakte een verdiende tweede plaats.

“Het is hier heel warm in Costa Rica ook al is het hier nog maar 8u30,” vertelde Kris ons. “Ik denk dat ik goed gezwommen heb. Ik was net na Josiah Middaugh uit het water. Dan verloor ik de aansluiting, want toen we op het strand draaiden, viel er iemand voor mij. Dan zag ik hem stilletjes wegrijden, maar hij reed ook wel sterker dan mij. Het was een mooi parcours, wat klimmen en op en af, maar ook wat vlakkere stukken.

Kris Coddens Xterra Costa Rica

Op het einde was het weer meer klimmen en toen waren de beentjes al redelijk moe, zeker in de warmte. Na het fietsen was ik tweede op ongeveer anderhalve minuut van Josiah. In het lopen is hij nog een halve minuut uitgelopen. Ik eindigde tweede na Josiah Middaugh en ben daarmee zeer tevreden. Heel mooi hier, heel warm, heel leuk ook om op vakantie te komen… en ik ben heel tevreden met de wedstrijd,” aldus Kris.

Kris Coddens en vrouw Costa Rica Xterra

Die had ook nog een aparte boodschap voor zijn vrouwtje Lies Decroubele, die zaterdag de Xterra Trail Run won in Costa Rica en die hem zondag bijstond als helper. Het was namelijk haar verjaardag. “Helaas heb ik vandaag geen zegebloemen voor haar verjaardag kunnen pakken, maar haar eigen overwinning op de Trailrun was al veel waard,” besloot Kris lachend.

Josiah Middaugh won dus de Xterra van Costa Rica en hij is niet van de minste. In 2015 klopte hij de topfavorieten in Maui en vorig jaar was hij opnieuw sterk op het WK met een vijfde plaats achter Mauricio Mendez. In Costa Rica werd de Franstalige Canadees Jean-Philippe Thibodeau derde. Branden Rikita (USA) was vierde.