Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Hemel en Geldhof alweer top in Franse GP
Duathlon

Van Hemel en Geldhof alweer top in Franse GP

Duathlon Parthenay 2017

Er was eens een tijd dat Belgische duatleten de Franse GP’s domineerden. Die tijden liggen echter achter ons, want met een tiental Fransen die in Parthenay onder de 15 minuten doken op de eerste 5  km lopen, was het weer duidelijk dat het een snelle wedstrijd zou worden. Tim Van Hemel en Glen Laurens volgden na de eerste run niet eens op grote achterstand, maar terug vooraan geraken, zat er niet meer in. Van Hemel werd beste Belg bij de mannen. Bij de vrouwen ging Ilse Geldhof opnieuw de strijd aan met het jonge Franse en internationale geweld en ze deed het opnieuw meer dan behoorlijk.

Ilse moest in het eerste lopen de snelle Franse hindes alweer laten gaan, maar op de fiets knalde Ilse, die vandaag precies 44 jaar werd, van de 19de terug naar de 6de plaats. In de laatste 2,5 km lopen kwamen er nog een paar dames terug waardoor ze, op haar verjaardag net naast een top-tien plaats greep. Kim Nulens werd 21ste.

Bij de mannen volgden Tim Van Hemel, Glen Laurens, Francois Humblet en Angelo Vandecasteele op een dikke halve minuut van de grote kopgroep, maar de achtervolging kwam nooit echt goed op gang door het tactische ploegenspel. Metz en Gonfreville, de ploeg van Tim Van Hemel, zaten in een zetel vooraan. Yohan Le Berre (Metz) won nipt van Emilio Martin (Gonfreville). Van Hemel was de beste Belg op een achtste plaats. Glen Laurens werd voor Les Tritons Meldois elfde. Francois Humblet pakte de 15de plaats en Angelo Vandecasteele werd 23ste. Metz won overigens de ploegenstrijd met klein verschil van Gonfreville.