Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Van Cleven wint opnieuw in Portocolom
Michael Van Cleven wint in Portocolom (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Michael Van Cleven wint opnieuw in Portocolom

Michael Van Cleven wint in Portocolom (foto: Ingo Kutsche)
Michael Van Cleven wint in Portocolom (foto: Ingo Kutsche)

Net zoals vorig jaar heeft Michael Van Cleven de 111 triatlon van Portocolom in Mallorca gewonnen. De West-Vlaming, streekgenoot én ploeggenoot van Marino Vanhoenacker, haalde het voor Timothy Van Houtem en zijn Pewag ploegmaat Stefan Schmid. Met Tijs en Sam Billemon gingen nog twee Belgen in de achtervolging op Van Cleven. Maar die domineerde van start tot finish.

Michael Van Cleven Portocolom 2017

De Spanjaard Carlos Lopez stapte na 1 km zwemmen als eerste op het strand, maar zou in het fietsen uitvallen. Michael Van Cleven volgde als derde op een minuut, maar met voorsprong van een halve minuut op de andere favorieten en 1’10 op Timothy Van Houtem. Niemand slaagde er op de fiets in om tijd terug te pakken op Van Cleven. Sterker nog, de Pewag-atleet had op de tweede beklimming van de Sant Salvador al vijf minuten voorsprong op eerste achtervolgers Schmid en Van Houtem.

Schmid Van Cleven Van Houtem Portocolom

Timo wisselde op bijna zeven minuten, maar zag in de laatste tien kilometer de leider niet meer verzwakken. Tijs Billemon streed ook goed mee en pakte een mooie tiende plaats. Maar dat gebeurde allemaal op minuten achter een ontketende Van Cleven. Die bleef van start tot finish aan de leiding en pakte verdiend voor het tweede jaar op rij de overwinning in Portocolom. Van Houtem bleef nog voor Schmid en pakte de tweede plaats (en niet de vijfde plaats zoals we eerder berichtten naar aanleiding van een blijkbaar niet betrouwbare Spaanse live timing)…