Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tristar keert terug, mét Fabian Cancellara als triatleet
Nieuws

Tristar keert terug, mét Fabian Cancellara als triatleet

Groot nieuws in Zwitserland dit weekend. Niet alleen krijgt Tristar een hergeboorte, de eerste nieuwe Tristar wedstrijd in Rorschach, op 3 september 2017, krijgt met Fabian Cancellara een wel heel interessante deelnemer. Dat net Spartacus zijn naam verbindt aan de nieuwe Tristar triatlon hoeft overigens geen wonder te heten. Aan het hoofd van de nieuwe eigenaars Human Sports Management staat immers ex-wielerprof Armin Meier, manager van wereldkampioene Daniela Ryf en tot vorig jaar Cancellara zelf.

De Tristar series liepen in een vorig leven tussen 2009 en 2012. Onder andere Joerie Vansteelant was fan. Hij won in 2012 de Tristar Mallorca over de 111 afstand: 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Maar eind 2012 stierf Tristar een stille dood, geprangd tussen grote organisaties als Ironman en Challenge. Het format blijft echter populair. Dat bewijst de 111 triatlon van Bilzen in eigen land, die al maanden uitverkocht is, en vandaag zondag is er in Portocolom de 111 met Michael Van Cleven en andere Belgen.

In Zwitserland komt er in september van dit jaar al een vervolg op de Tristar series. Of Human Sports Management van plan is om opnieuw internationaal te gaan, is nog niet helemaal duidelijk, maar de triatlon van Rorschach zal alleszins op veel media aandacht mogen rekenen met Fabian aan de start. Hij neemt overigens deel aan de 55.5.

“Ik ben gefascineerd door het format van de Tristar omdat de focus op het fietsonderdeel ligt,” vertelde Spartacus tijdens de persvoorstelling. “Dit is iets wat me wel aantrekt en daarom start ik met veel plezier in Rorschach… maar niet om te winnen.”