Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs draagt solozege op aan Benny
Duathlon

Jim Thijs draagt solozege op aan Benny

Jim Thijs San Gavino

Jim Thijs heeft alweer een overwinning te pakken in zijn geliefde Sardinië. Het mooie aan die prestatie was niet alleen die zege zelf, maar vooral het feit dat hij zijn overwinning opdroeg aan de bijna tien jaar geleden overleden Benny Vansteelant. Jimbo laat niet alleen als atleet van zich spreken, ook in zijn communicatie is de naar Sardinië uitgeweken Overijsenaar altijd sterk. Hij is één van die atleten die hun PR zeer goed verzorgen en wekelijks wel wat nieuws hebben voor ons. Dat is één van de redenen waarom Jim ook op 3athlon.be zo vaak in het nieuws komt, maar ook omdat wij eigenlijk al jaren fan zijn van Jim. En vandaag, met die hommage aan Benny, eens te meer.

Jimbo deed in San Gavino mee aan de 17de sprintduatlon van de Citta’ dello Zafferano en ging van start tot finish aan de leiding. Na de eerste 5 km lopen, volgden Fabio Frau, Giovanni Curridori en Marco Volpe nog op korte achterstand, maar in de 20 km fietsen gooide Jim zijn achtervolgers helemaal van zich af om met een ruime marge aan de laatste 2,5 km lopen te beginnen. Hij won in 55’24 na een knappe solo voor Frau en Curridori.

Zijn zege droeg hij op aan de in 2007 overleden Benny Vansteelant. “Het heeft tien jaar geduurd, maar eindelijk ben ik er in geslaagd. In 2007 overleed mijn vriend Benny Vansteelant nadat hij door een auto werd aangereden op een fietstraining. De jaren daarvoor trainden en leefden we vaak samen op hoogtestage in Font Romeu. We hebben er uren gepraat over de sport waarvan we zoveel hielden. Hij was altijd bereid om anderen te helpen, ondertussen wel zowat elke duatlon winnend waaraan hij meedeed, inclusief 8 elite wereldtitels. Ik heb altijd gedroomd om een duatlon in “Benny style” te winnen. Solo in de aanval op de fiets in een stayerwedstrijd. Ik heb het vaak geprobeerd, maar het ging al even vaak mis. Maar niet zo dit weekend. Velen hebben mij al gevraagd waarom ik altijd zo dom race in stayerwedstrijden, waarom ik niet in het peloton bleef zitten en energie zou sparen voor de tweede run. Wel, je weet nu waarom,” aldus Jimbo.