Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanhoenacker: “Revalidatietijd halveren”
Nieuws

Vanhoenacker: “Revalidatietijd halveren”

Marino Vanhoenacker breuk borstbeen 2017

Vanochtend was het schrikken met het nieuws dat Marino Vanhoenacker een gebroken borstbeen heeft opgelopen na een valpartij en naar het ziekenhuis van Terneuzen was afgevoerd. Ondertussen hebben we meer nieuws over de oorzaak van de valpartij en een eerste reactie van Marino, die al strijdvaardig klinkt. Bij de valpartij was ook Michael Van Cleven betrokken, maar die liep gelukkig geen blessures op.

Volgens zijn partner Elke Vanrenterghem is Marino is ten val gekomen door een aanrijding met een scootmobiel. “Die reed volledig links op de dijken in Nederland en net op het moment dat Marino met Michael in het wiel passeerden maakte de man in zijn scootmobiel een bruuske beweging en was een valpartij niet meer te ontwijken. Michael heeft gelukkig geen blessures opgelopen. Marino was met z’n monsterritje van 270km bezig ter voorbereiding op Lanzarote want hij verkeerde in topvorm,” vertelt Elke.

Focus op najaar, stoppen niet aan de orde

De toestand van Marino is nog redelijk positief. “Het is vooral de zwelling ter hoogte van hart en longen die hem voorlopig in de kliniek houden. Zijn planning zal dus moeten herzien worden. In plaats van Lanzarote zal hij de focus moeten leggen op Ironmans in het najaar. Normaal stond Canada in augustus al op de planning. Hij zal nu luisteren naar de prognoses van de chirurg en er, volgens zijn woorden, de helft van de revalidatie-tijd afdoen. Zijn fans wil ik al geruststellen: stoppen is ook nu totaal niet aan de orde, daarvoor draait hij nog veel te goed,” aldus Elke.