Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Kenneth Neyt omgekomen op training
Nieuws

Triatleet Kenneth Neyt omgekomen op training

Kenneth Neyt Hawaii 2013
Kenneth in 2013 bij zijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii

In 2013 was hij er voor het eerst bij in Hawaii, toen 3athlon.be het WK Ironman van dichtbij volgde. Dit jaar keken we al uit naar zijn tweede deelname in oktober, na zijn kwalificatie in Wales vorig jaar. Maar we zullen het in Kona helaas zonder Kenneth Neyt moeten stellen. De Bruggeling, nog maar veertig jaar oud, kwam vandaag om het leven toen hij op training aangereden werd door een auto in Markegem.

Kenneth was met de fiets onderweg richting Henegouwen, zijn familie achterna die met de auto waren vertrokken. Maandag zou hij met het Triatlon Brugge Team deelnemen aan het Belgisch ploegenkampioenschap. Op het gevaarlijke kruispunt van de Kruisstraat met de Kouterweg in Markegem reed Kenneth rechtdoor. Hij werd gegrepen door een auto die van rechts kwam. De automobilist, die zijn voorrang pakte, had door een hoeve en een rij bomen op de hoek van de straat Kenneth helemaal niet zien komen. De bestuurder bleef ongedeerd maar was in shock.

Kenneth belandde tegen de voorruit van de auto en werd meters ver weggeslingerd. De hulpdiensten brachten hem in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis van Waregem. Niet veel later overleed hij er aan zijn verwondingen.

Kenneth Neyt in de triatlon van Brugge in 2016 (foto: Mario Vanacker)
Kenneth Neyt in de triatlon van Brugge in 2016 (foto: Mario Vanacker)

Bij het Triatlon Brugge Team zijn ze in shock. “Kenneth zou maandag met ons topteam deelnemen aan het BK ploegen in Doornik,” vertelde Rudy Moerman ons. “Morgen zaterdag bespreken we met de club wat we gaan doen en beslissen we of we al dan niet van start gaan. De verslagenheid is groot, maar we willen alsnog bekijken om de start te nemen, eventueel als eerbetoon aan Kenneth.”

Kenneth begon in 2009 met triatlon maar had blijkbaar talent, want een paar jaar later kwalificeerde hij zich voor de eerste keer voor het WK Ironman in Hawaii. In 2016 trok hij naar de Ironman van Wales, waar hij twaalfde overall werd en zijn age group won. In oktober dit jaar zou hij voor de tweede keer naar Kona trekken.

Kenneth (rechts) in de kleuren van TBT
Kenneth (rechts) in de kleuren van TBT

Wij wensen zijn vriendin en zijn familie, maar ook alle sporters en supporters van het Triatlon Brugge Team heel veel sterkte toe. En we zullen maandag er alles aan doen om Kenneth op gepaste wijze te herdenken in Doornik.