Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Swannet zorgt voor Belgisch zilver op EK duatlon
Duathlon

Swannet zorgt voor Belgisch zilver op EK duatlon

Laura Swannet EK Soria zilver

Het Europees kampioenschap duatlon in het Spaanse Soria begon vanochtend goed met een eerste Belgische medaille. Laura Swannet pakte zilver bij de meisjes juniores na een sterke wedstrijd. Maar haar prestatie kreeg geen gevolg bij de mannen later op de dag. De Belgen raakten na een supersnelle loopstart niet voorin. Meer dan een elfde plaats voor Vincent Bierinckx zat er voor onze landgenoten niet in.

Maar eerst ere wie ere toekomt. Laura Swannet, eerstejaarsjunior, startte als één van de favorieten. Maar die rol waarmaken, is nog wat anders. Na de eerste run volgde ze op een halve minuut van de Zwitserse Delia Sclabas. In het fietsen kreeg ze haar concurrente opnieuw te pakken, samen met de Portugese Gabriela Ribeiro. In de tweede run liep Laura sterk, maar ze kwam uiteindelijk zestien seconden te kort voor Europees goud. Sclabas won het EK, Laura werd knap tweede voor Ribeiro. De omstandigheden waren nochtans niet gemakkelijk. “Het was een harde, snelle en koude race. Ik kan momenteel nog niet geloven dat ik zilver heb gepakt op het EK,” aldus de Kempische.

Bij de elite mannen kon Emmanuel Lejeune in de eerste run het verschil nog beperken tot vijftien seconden, de andere Belgen moesten al meer tijd toestaan op de sterk gestarte Fransen en Spanjaarden. Vier mannen slaagden er in om weg te geraken op de fiets. Brit Mark Buckingham, thuisatleet (en ex-wereldkampioen) Emilio Martin en de Fransen Yohan Le Berre en Benoit Nicolas. Zij vochten het onder elkaar uit voor de medailles. Martin won voor eigen volk voor Le Berre en Benoit. Vincent Bierinckx was de beste Belg op de elfde plaats. Emmanuel Lejeune volgde als veertiende en Angelo Vandecasteele pakte de achttiende plaats. Arnaud Dely werd 29ste overall, goed voor de negende plaats bij de U23.

Results Junior Women 2017 Soria ETU Duathlon European Championships Triathlon.org