Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
KTT en Atriac topfavorieten in Doornik op BK Ploegen
Nieuws

KTT en Atriac topfavorieten in Doornik op BK Ploegen

Zamaro Wilier Doornik 2016 fiets
KTT-Zamaro-Wilier in actie tijdens het BK ploegen in 2016 (foto: Katrien Decru)

Triatlon op maandag? Jawel, want morgen is het 1 mei. Dit jaar keren we terug naar het vertrouwde recept van weleer. Terug dezelfde datum als vroeger en in Doornik keert de organisatie ook terug naar de zelfde locatie van weleer. De tussenstop in de sporthal maakt terug plaats voor het epicentrum nabij het zwembad in de Rue de L’Orient.

Met het BK Ploegen wordt het openwater seizoen in België ook op gang geschoten en dat kunnen we niet beter doen dan met één van de meest prestigieuze wedstrijden op onze kalender. Jezelf als team het beste Belgische blok voor één jaar mogen noemen, is een titel waar vele teams dan ook van likkebaarden. Een hevig strijd wordt verwacht en we blikken dan ook graag even vooruit.

Bij de mannen zullen dit keer vele ogen gericht zijn op het team die andere jaren meestal van start ging in de underdog positie: KTT-Zamaro-Wilier. De zwart-blauwe brigade mag de favorietenrol zeker opeisen na hun demonstratie in de eerste manche van de T3 series in Herderen eerder dit jaar. Het debacle van vorig jaar zal die honger dan ook des te groter maken, maar laat ons dit bij deze nu maar alsjeblieft vergeten.

De thuisploeg en de andere uitdagers

 

Grote uitdagers? Beginnen doen we met  de titelverdediger: SMO-specialized. De mannen van het Meetjesland lieten al een blijk van goede vorm zien in Herderen en daarnaast beschikken ze op 1 mei ook nog over een extra ‘Nederlands’ wapen: wereldkampioen U23 Jorik Van Egdom.

TRIGT 2017

 

Om verder het deelnemersveld te overschouwen moeten we in Doornik niet ver gaan want de thuisploeg beschikt ook over een zeer sterk blok (zie de 2de plaats in Herderen). Met nog een Peter Denteneer die er deze winter bijkwam kreeg Trigt een stevige kwaliteitsinjectie.

Atriac mogen we natuurlijk in onze shortlist zeker niet vergeten. Behalve vorig jaar heeft het Antwerpse team een vast abonnement op het podium. Een vijfde naam die we er zeker mogen bijnemen in ons topfavorietenlijstje is LTTD. Benieuwd of we Jelle Geens opnieuw aan de start zien om het team te helpen tot aan de loopproef of zit er nog meer in? Daarnaast hebben we met  TDL-Verbinnen, TRIBE Accent, 3MD , SP&0 en EFC-ITC een hele waslijst aan schaduwfavorieten. Misschien wordt wel één van deze teams de verrassing van dit BK.

Wie klopt de Atriac-dames?

De Atriac vrouwen wonnen in Herderen (foto: Katrien Decru)
De Atriac vrouwen wonnen in Herderen (foto: Katrien Decru)

Bij de dames hebben we één team die er dit jaar toch wel bovenuit steekt: ATRIAC. De dames van het Antwerpse team duldden in Herderen geen enkele tegenstand en zullen maar al te graag die Belgische titel terug willen meegraaien na die nipte 2de plaats van vorig jaar.

Oude getrouwe SMO-Specialized was eerder dit jaar nog niet meteen op de afspraak maar op het BK kan een titelverdediger toch altijd net iets meer. Wel goed op dreef zijn de dames van EFC-ITC. De tandem Ine Couckuyt-Charlotte Deldaele liet al iets veelbelovends zien. Benieuwd of Karolien Weuts na het eerder uitvallen in de T3 terug van de partij is. Ook bij de dames zal de thuisploeg TRIGT zeker gebrand zijn op een goede prestatie en maken zeker een grote kans om ook op dat podium te staan maar op welke plaats?

We zijn ook benieuwd wat teams als SP&0, SPTC en TRIBE Accent kunnen laten zien en als het resultaat bij de dames van TDL-Verbinnen even top wordt als de sfeer kan dat enkel het beste laten verhopen voor aanstaande maandag.

Voor de rest wordt het ook uitkijken naar de truienparade die met dit BK Ploegen gepaard gaat. Een nieuw seizoen betekent voor vele teams kersverse tenues en voor sommige teams meteen ook nieuwe kleuren. Vooral voor de Kortrijkzanen zal het een hele aanpassing zijn. Zij gaan vanaf dit jaar aan de slag met niet alleen nieuwe Decca-kleuren maar ook een nieuwe naam: het Aqua Protect 3team.

Aqua Protect 3Team 2017

Eerbetoon aan Kenneth

Tenslotte zal het bij het overlopen van de deelnemers u mogelijk opgevallen zijn dat we bij de heren het TBT team niet vermeld hebben, bewust weliswaar. Eergisteren kende het Brugse team met de glimmende blauwe kleur helaas een gitzwarte dag na het plotse overlijden van teamlid Kenneth Neyt. Zaterdag heeft het Triatlon Brugge Team beslist dat de 4 teams allemaal aan de start komen in Doornik. Wel wordt er aan de organisatie gevraagd om de start van de TBT masters en de 2e ploeg om te wisselen. Alle Brugse atleten zouden dan gezamenlijk over de finish kunnen lopen als ultiem eerbetoon. De afscheidsdienst voor Kenneth staat gepland voor zaterdag 6 mei.

Naast het verlies voor familie, vrienden en club is dit natuurlijk ook een groot verlies voor onze geliefde sport. Eén ding staat vast, de atleten van TBT zullen er maandag niet alleen voor staan, vanaf nu hebben ze altijd iemand mee om hen dat duwtje in de rug te geven. Sterkte jongens…