Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens net naast podium in Xterra Greece
Multisports

Kris Coddens net naast podium in Xterra Greece

Kris Coddens Xterra Greece 2017

De Xterra offroad triatlon van Griekenland mocht rekenen op een sterk deelnemersveld, met Kris Coddens als één van de favorieten. Kris Coddens is nog maar net gerecupereerd van zijn deelname aan de Xterra Costa Rica, maar hij profiteerde als leerkracht van het verlengde 1 mei weekend om naar de Xterra Greece te trekken. Onze landgenoot speelde een hele tijd mee voor het podium, maar moest vrede nemen met de vierde plaats.

Ruben Ruzafa pakte op alweer indrukwekkende wijze de overwinning op het technische Griekse parcours. Ruzafa pakte vijftig seconden voorsprong op een duo, met naast andere topfavoriet Roger Serrano ook Jens Roth. Francois Carloni wisselde als vierde, met Kris vlak achter hem. Maar in de 10 km lopen was Coddens een stuk sneller dan de Fransman en zo pakte de West-Vlaming uiteindelijk de vierde plaats. Ruzafa won voor Serrano en Roth.

“Ik heb er een prachtige wedstrijd opzitten, helaas net naast het podium gevallen,” legt Kris uit. “Ik heb even de tijden bekeken en het zwemmen was iets beter dan vorig jaar, maar ik had gehoopt eigenlijk meer progressie gemaakt te hebben. Dan heb ik best sterk gereden, al heb ik dat zowat helemaal alleen moeten doen omdat de beste vogels gaan vliegen waren. Tot mijn verwondering zie ik dat ik de snelste looptijd gelopen heb, dus het lopen zit wel goed. Maar dat heeft me jammer genoeg net niet op het podium gebracht, maar ik denk dat ik achter Ruzafa, Serrano en Roth tevreden mag zijn met de vierde plaats. Ik had een sterk gevoel tijdens de wedstrijd en ik heb ervan genoten. Het is hier lekker warm, dus ik ga van de extra dag hier even gebruikmaken om nog even na te genieten,” aldus Kris.

Tim Van Daele werd tweede Belg op de twaalfde plaats. “Tevreden met mijn 12de plaats in Xterra Greece. Het zwemmen was behoorlijk. Op 30″ van Kris kwam ik uit het water. Op de mountainbike niet geforceerd, maar wel goed tempo kunnen rijden. De laatste 10 km reed ik met een leegloper, waardoor ik de laatste honderden meters op de velg verder reed. Ik had deze keer wel materiaal bij, maar wou niet stoppen om de band te herstellen. In de warmte heel goed gelopen. Ik kon nog enkele topzwemmers inhalen,” aldus een tevreden Van Daele.

Bij de age groupers was er pech voor Joeri Deleebeeck. “In een technische sectie kwam ik hard in aanraking met de Griekse rotsen. Dikke elleboog en derailleur wou niet meer meedoen,” vertelde Joeri. Ced Smets lag constant in koers voor een podiumplaats in zijn categorie, waar de concurrenten dicht bij elkaar lagen. Hij werd uiteindelijk 6de in zijn age group.

Robin Tournant Xterra Greece

Veel beter verging het de Belgen in de M20 en de M50 age group, met Robin Tournant (M20) en Didier Vandenbosch (M50, vorig jaar deelnemer én fotograaf voor ons in het WK Xterra in Maui) als winnaar. Hij haalde het voor Jan De Cock. Ook Jorn Van Der Veken deed het uitstekend. Hij pakte de tweede plaats in zijn age group. Bij de vrouwen haalde Claire Avril stevig uit. Ze werd vierde age grouper overall, goed voor zilver in haar categorie. Een officiële uitslag hebben we nog niet kunnen vinden, dus mochten we nog Belgen missen, dan mag u het ons altijd melden…