Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De KISS triatlonfiets rocks!
Gear

De KISS triatlonfiets rocks!

Een tijdritfiets is voor veel triatleten een verlengde van hun eigen persoonlijkheid. Onder andere bij het Belgische Ridley hebben ze dat goed begrepen want daar kan je de Dean Fast volledig naar eigen voorkeur inkleuren en bestellen op maat. Sommige triatleten laten hun fiets dan weer in een special paint spuiten. Maar een echte hardrock-bike, dat hadden we nog niet gezien. Daar komt nu verandering in. Het Amerikaanse fietsmerk Sciacallo heeft voor zijn Bacio triatlonfiets een official license van hardrockgroep KISS verkregen. Het resultaat is op zijn minst een opvallende verschijning…

Bacio is het Italiaanse woord voor KISS. De Amerikaanse hardrockband draait al mee sinds de jaren zeventig en is naast zijn spectaculaire liveshows vooral ook bekend om de enorme commercie. Van poppetjes, condooms en brooddozen tot en met doodskisten en flipperkasten, je kan het zo gek niet bedenken of KISS heeft er een official licensed accessory van gemaakt. Maar een tijdritfiets moet toch zowat het merkwaardigste product zijn dat de KISS-kleuren draagt. 

Op de Sciacallo vind je zowel op het frame als op de wielen de facepaint iconen van Gene Simmons, Paul Stanley, Tommy Thayer en Eric Singer en op de dwarsbuis staat te lezen “This bike rocks”. Bovendien kan je ook nog extra de volle wielen van Sciacallo bestellen, met verwijzingen naar het album Rock & Roll Over. Vorige week kregen Gene Simmons en Paul Stanley als eersten hun eigen exemplaar overhandigd tijdens een live-show in de US.

Niet dat de rockers overwegen om aan triatlon te gaan doen. De link naar triatlon komt vooral van rockliefhebber en design director bij Sciacallo, Milan Skrecek. De KISS-superfan zorgde niet alleen voor de custom paint in de KISS-stijl, maar wou ook een fiets op de markt brengen die de strijd aan kan gaan met de gevestigde waarden. Met een superlicht full carbon frame én een stevige set-up lijkt hij daarin geslaagd te zijn. De Sciacallo Bacio komt met Dura Ace DI2, Rotor Carbon Q-Ring en Ceramic Speed bearings, maar je kan ook een goedkopere set-up kiezen.

De KISS triatlonfiets ziet er duur uit, maar de uiteindelijke prijs lijkt nog mee te vallen. De hierboven beschreven topversie heb je voor 8.699 dollar. De basisversie heb je voor 6.699 dollar. Je moet wel 45 dagen wachten op je bestelling en of er naar Europa verzonden wordt, is ons nog niet helemaal duidelijk. We zijn wel alvast benieuwd of we dit jaar in oktober in Kona tijdens de bike count een Sciacallo Bacio zien opduiken…