Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Unieke triatlon over lege autosnelweg
Het fietsparcours wordt helemaal anders (foto: Jan Darthet)
Nieuws

Unieke triatlon over lege autosnelweg

Het fietsparcours wordt helemaal anders (foto: Jan Darthet)
Het fietsparcours wordt helemaal anders (foto: Jan Darthet)

Een snelweg met gloednieuw asfalt, kilometerslang geen auto te zien, alleen een hoop triatleten, kromgebogen over hun stuur… Over exact één maand is dat wat de Haventriatlon in Zeebrugge biedt aan zijn deelnemers. Door de uitgebreide wegwerkzaamheden in de regio moest de organisatie uitwijken naar een nieuw fietsparcours. Maar de Haventriatlon maakte van dat nadeel een voordeel. Op 3 juni mogen de triatleten namelijk als eersten de gloednieuwe A11 tussen Knokke en Brugge inwijden. 

Schitterende achtergrond  (foto: Jan Darthet)
Schitterende achtergrond (foto: Jan Darthet)

De Haventriatlon is de laatste jaren uitgegroeid tot een gezellige, drukbezette wedstrijd. Ook dit jaar zijn er al heel wat voorinschrijvingen voor de 6de editie, niet alleen voor de sprinttriatlon, waaraan je individueel en in trio kan deelnemen, maar ook voor de Havenloop en de jeugdtriatlon. Als je er op 3 juni wil bij zijn, dan is het zaak om je snel in te schrijven op haventriatlon.be.

De Haventriatlon 2017 is dit jaar Wedstrijd In De Kijker bij 3athlon.be en dat betekent dat je hier alles zal vinden in de aanloop naar en natuurlijk na afloop van de Haventriatlon. Vorig jaar wonnen Kris Coddens en Gina De Boeck in Zeebrugge, zoals je hier toen kon lezen.

Op 3 juni kan je al vanaf de ochtend terecht in Zeebrugge. Om 10 uur begint de Havenloop van 8 km en om 11 uur is er de start van de 16 km. Ook hier passeren de lopers het viaduct van de A11. Om 13 uur is er de jeugdtriatlon en om 15 u. gaat de Haventriatlon zelf van start, een sprinttriatlon met 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

haventria_orig

Sponsors Haventriatlon 2017