Belgen nemen podium in bij RBR Series Hoogerheide
Duathlon

Petralia Van Hemel Bierinckx Hoogerheide

Net zoals in de vorige manche van de Nederlandse Run Bike Run Series, toen in Geel aan de Lissenvijver, namen de Belgische topduatleten opnieuw het volledige podium in tijdens de derde manche in Hoogerheide. In de slotfase kregen we een zinderende sprint tussen Belgisch kampioen Vincent Bierinckx en Squadra-triatleet Tim Van Hemel. Jan ‘Jakke Petrol’ Petralia kende er een mooie comeback. Ook in de open wedstrijd waren er veel, goeie Belgen.

Thomas Derboven won de open wedstrijd over de sprintafstand met duidelijk verschil. De snelle Domo-Scott atleet won in 58’31 en was daarmee de enige die onder het uur bleef. Meer dan twee minuten later kwam Loek Luijbregts als tweede over de streep. Lars Baeyens werd vijfde, Gerry Verhaert zesde, Gregory Berghmans 9de en Peter Ruelens 10de. Bij de vrouwen werd Lotte Claes tweede achter de Nederlandse Petra Sloots. Silke Baumer werd derde.

RBR Hoogerheide 2017

Het hoofdnummer in Hoogerheide was de derde wedstrijd voor de Run Bike Run Series, het Nederlandse regelmatigheidscriterium voor de duatleten, vergelijkbaar met onze T3 Series in het Belgische triatlon. De Belgische toppers zaten tijdens de eerste run van 2,5 km meteen voorin. In de 20 km fietsen reden drie landgenoten bijna anderhalve minuut weg van de rest. De heroptredende Jan Petralia, Tim Van Hemel en Vincent Bierinckx. In de slotrun moest Jakke Petrol als eerste lossen, maar Van Hemel en Bierinckx vochten het uit tot op de streep in de laatste 5 km lopen. De Belgische kampioen won in 54’25 met twee seconden voorsprong op Van Hemel. Petralia kwam na 55’02 als derde binnen. Nils Pennenkamp volgde 40 seconden later als eerste Nederlander op plaats vier.

Petralia Bierinckx trap Hoogerheide

Bierinckx en Petralia komen in de Run Bike Run Series voor CDTG Geel uit, waardoor het Challenge Duatlon Team ook de ploegenoverwinning pakte met een 24ste plaats van Willem Dierckx en een 26ste plaats van Paul Embrechts. De atleten moesten zes keer over de beruchte trap van Hoogerheide. “En aan die trap is niets leuks aan… Rare Hollanders,” liet Jakke Petrol ons al lachend weten…