Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geslaagde seizoensstart in Lissabon voor Sofie Goos
Een stralende Sofie Goos in Lissabon (foto: Magda Nys)
Nieuws

Geslaagde seizoensstart in Lissabon voor Sofie Goos

Een stralende Sofie Goos in Lissabon (foto: Magda Nys)
Een stralende Sofie Goos in Lissabon (foto: Jef De Batist)

In de Challenge van Lissabon, een triatlon over de halve afstand, waren zondag alle Belgische ogen gericht op Sofie Goos. Voor de Antwerpse triatlete was het haar eerste grote internationale wedstrijd van het seizoen en meteen ook een waardemeter om te zien waar ze staat, een jaar na het steekincident in Park Spoor Noord. Met een 5de plaats mag La Goos tevreden zijn, en dat een dag na haar verjaardag. Bij de mannen deed Michael Van Cleven het behoorlijk met een negende plaats.

Van Cleven verloor zoals gewoonlijk wat tijd in het zwemonderdeel maar ging stevig in de achtervolging. Alleen tegen een koppgroep van acht atleten was het onbegonnen werk om veel terrein goed te maken, maar hij wisselde als negende op net geen vier minuten van de kopgroep. In het lopen hield de Pewag-atleet zijn positie vast. Hij werd negende in 3u52’15. Vooraan stond er geen maat op OD-specialist Joao Pereira. De thuisfavoriet won overtuigend in 3u41’23 voor de Australiër Christian Kemp (3u44’53) en de Duitser Patrick Dirksmeier (3u45’11).

Sofie Goos werd dit seizoen al 3de op de 10 Miles (foto: Chris Hofkens)
Sofie Goos werd dit seizoen al 3de op de 10 Miles (foto: Chris Hofkens)

Bij de vrouwen zette Lucy Charles alweer een indrukwekkend fietsnummer neer. De Britse zwom sterk, kwam als vierde van het hele pak binnen en begon dan aan een straffe tijdrit. Ze pakte vier minuten op de Deense topper Line Thams. Op meer dan tien minuten volgde een groepje met Corinne Abraham, Alice Hector en Michelle Vesterby. Sofie Goos, die als achtste uit het water kwam, volgde op twee minuten van deze groep en wisselde samen met Vanessa Fernandes, nog zo’n topper van de olympische afstand, als zevende. Fernandes rukte in het lopen nog op naar de tweede plaats, maar Lucy Charles kreeg ze niet meer te pakken. De Britse won in 4u07’23. Fernandes werd voor haar thuispubliek tweede op 6’30.

Line Thams voelde de hete adem van Sofie Goos in haar nek. Goos liep een tijdje als vierde en leek aanspraak te kunnen maken op het podium. Thams verzwakte zienderogen maar hield net genoeg over om in 4u18’20 derde te worden. In de slotfase kwam Alice Hector opnieuw voorbij Sofie Goos. Hector werd vierde in 4u19’21. Sofie pakte de vijfde plaats in 4u20’37. Een veelbelovend resultaat in deze sterkbezette wedstrijd voor de Sportoase-Brunel-atlete. Daarmee kan ze haar 37ste verjaardag met een dagje uitstel eens goed vieren…