Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hans Verbist pakt eerste internationale podium
Nieuws

Hans Verbist pakt eerste internationale podium

Hans Verbist Rimini Swim 2017

Geen Belgische pro’s in de Challenge in Rimini, dus was het in de Italiaanse halve triatlon vooral uitkijken naar een grote groep Belgische age groupers. Waar wij vooral oog hadden voor onder andere Reinout Bogaert, Kris Gaudaen en Karl Van Biervliet, die ons enkele jaren geleden in Mallorca vergezelden op de 3athlon.be triatlonstage, was het de jonge Hans Verbist die de beste Belg werd… en meteen een age group podium verzilverde.

Na een bronzen medaille op het BK halve triatlon bij de U23 in Eupen vorig jaar kreeg Hans de smaak te pakken van de langere afstand. De Challenge Rimini werd zijn eerste grote internationale wedstrijd en hij mag tevreden terugkijken na een 26ste plaats overall. Hij kwam na 4u35’31 als vierde niet-pro atleet over de streep, goed voor zilver in zijn age group.

Motor 94 km lang mee met mij

Hans Verbist Rimini run 2017

“Ik heb zelfs lang op kop gereden bij de niet profs na een fantastische beklimming,” vertelt Hans. “Het was echt een loodzwaar fietsparcours. Na een rampzalige afdaling kwam er terug drie man aansluiten. In het zwemmen wel serieus geprutst met de golven en het inhalen van andere atleten. Daar heb ik onnodig tijd verloren en ook nog eens mijn chip kwijtgespeeld in het zwemmen. Ik heb dit duidelijk geroepen aan de organisatie en ze hebben dan een motor meegestuurd die de volle 94 km zo’n 500 meter voor mij heeft gereden om te zien of ik niet vals speelde. Het lopen was overleven met 1 u 21 en 30 seconden. Ik had een beetje een dubbel gevoel maar ben toch heel blij en heb heel veel bijgeleerd. Nu genieten van het mooie Italië,” aldus Hans.

Karl Van Biervliet was de tweede Belg. Hij werd 61ste overall in 4u50’20. Daarmee viel hij net naast het podium, want hij werd vierde in zijn age group. Kris Gaudaen werd 200ste en Reinout Bogaert 511de.

Ook bij de dames was er een Belgisch podium. Charlotte Dewinter startte ook voor de Sporthuis Nokere ploeg en pakte een mooie derde plaats in haar categorie in een tijd van 6u18’55, goed voor de 51ste plaats. Isabelle Goudket werd 82ste.

Bij de pro’s wonnen Guilio Molinari en Anja Beranek. Hier vind je alle resultaten van de Belgen:

CHallenge Rimini Belgen 2017