Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar komt met A370 activity tracker, mét polsslagmeting
Gear

Polar komt met A370 activity tracker, mét polsslagmeting

unnamed (4)

Polar stelt hun gloednieuwe fitnesstracker A370 voor, met 24/7 continue polsslagmeting en een geavanceerde Polar Sleep Plus analyse. Het zijn drukke tijden bij Polar die de laatste maanden al kwamen met de nieuwe fiets-gps V460 (bij ons in test), het M430 sporthorloge met polsslagmeting en de M600 sportieve smartwatch. Met de A370 levert Polar een volledig beeld van de conditie van de gebruiker op basis van het snijpunt van training, rust en herstel. Het verfijnde topontwerp van de Polar A370 heeft een waterdicht kleurendisplay met touchscreen, heldere kleuren en een trilfunctie voor meldingen. Dankzij de lichte, verwisselbare polsbanden in verschillende kleuren (inclusief oranje, hoera!) kunnen gebruikers hun A370 aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur. De Polar A370 is vanaf vandaag te reserveren op www.polar.com voor € 199,90. De toestellen worden verzonden vanaf juni. 

De Polar A370 meet automatisch je polsslag tijdens momenten van rust en fysieke activiteit. De Polar A370 meet continue de hartslag in minimale intervallen van vijf minuten en kan ook herkennen wanneer gebruikers hun polsen bewegen bij zwaardere inspanningen (bv. wandelen, lopen). Tijdens die zwaardere inspanningen zal een 3D-accelerometer de Polar A370 in werking brengen om je hartslag automatisch aan een hogere resolutie te meten. De Polar A370 herkent ook momenten van rust en meet de hartslag in rust elke vijf minuten tijdens die rustperiodes. Vervolgens combineert de Polar A370 die gegevens om rechtstreekse hulp te bieden bij het bereiken van je trainingsdoelen. Een uitvoeriger dagelijks overzicht en verhelderende conditiehulp is beschikbaar in de Polar Flow App. Daar kunnen gebruikers hun hartslag bij inspanningen en in rust bekijken, toegang krijgen tot Polars Smart Coaching-functies voor extra hulp, en feedback krijgen op specifieke activiteiten met conclusies op basis van Activity Benefit, Smart Calories en Training Benefit. Het is zelfs mogelijk dat gebruikers merken dat ze hun dagelijkse trainingsdoel sneller bereiken dankzij het nieuwe precisieniveau van Polars nieuwe combinatie van hartslag- en trainingsalgoritmes.

Polar A370 smartphone

“De bruikbaarheid van traditionele hartslagmonitors is beperkt gebleven tot trainingsmomenten; maar hoe zit het met de overige 23 uur in een dag? Het is cruciaal om die uren te begrijpen – of je nu traint, rust of een lichte activiteit doet – als je je conditiedoelen wil bereiken,” zegt Sander Werring, Managing Director bij Polar Benelux. “Polar heeft een 24/7 hartslagmeting ontwikkeld om die cruciale leegte op te vullen. Nu geven we gebruikers de kans hun conditie in eigen handen te nemen, met een 24/7 perspectief op hun hartslagprofiel, trainingsniveaus, en zelfs rust en herstel. Dit is een revolutie voor atleten van alle niveaus, van beginners tot professionals.”

De Polar A370 combineert continue hartslagmeting met Polar Sleep Plus, een intelligent slaapsysteem met een intelligent algoritme dat met behulp van een 3D-accelerometer automatisch de timing, hoeveelheid en kwaliteit van je nachtrust berekent op basis van je positie en polsbewegingen. Polars intern ontwikkelde Polar Sleep Plus-algoritme gebruikt polysomnografie als een referentiemeting. In de wetenschap en de geneeskunde is polysomnografie de gouden standaard voor de beoordeling van slaappatronen. De Polar A370 is ontwikkeld om een even accurate waarneming van slaappatronen te bieden als de polysomnografiestandaard en geeft precieze metingen weer die nauwkeuriger en behulpzamer zijn.

Polar Sleep Plus is ontwikkeld voor mensen die een evenwicht zoeken tussen beweging en rust. Daar komt ook het aanleren van gezonde slaappatronen bij kijken. Door een aantal verschillende meeteenheden op te volgen, zoals de totale slaapduur, reële slaaptijd, wanneer gebruikers in slaap vallen en wakker worden, en slaaponderbrekingen, kan Polar Sleep Plus gebruikers een continuïteitsscore op een schaal van 1 tot 5 geven om weer te geven hoe constant hun slaappatroon was. Gebruikers kunnen hun nachtrust de volgende ochtend ook een score geven. Op basis van de slaappatroongegevens zal Polar Flow automatisch feedback geven over manieren om beter te slapen. Gebruikers kunnen vervolgens na verloop van tijd de timing, hoeveelheid en kwaliteit van hun nachtrust opvolgen om hun slaapschema aan te passen en hun doelen te bereiken.

Polar A370 sleep

“We slapen gedurende een derde van ons leven. Als je een holistisch inzicht probeert te krijgen in je conditie, is het dan ook even belangrijk om je lichaam in rust op te volgen en te begrijpen als om het tijdens fysieke activiteiten te begrijpen,” zegt Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer bij Polar Global. “Met Polar Sleep Plus en Polar Flow worden je gegevens geanalyseerd zodat je je slaapgewoontes en hun impact op je conditie, gezondheid en levenskwaliteit beter kan begrijpen. Polar Sleep Plus is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te begrijpen en motiveert je om het gewoon beter te doen. De combinatie van de continue hartslagmeting van de Polar A370 en de resultaten van Polar Sleep Plus biedt een 24/7 conditiemethode met bruikbare stappen, of je nu aan het lopen, aan het gewichtheffen of thuis aan het ontspannen bent.”  

De Polar A370 biedt niet alleen de nieuwste geavanceerde hartslag- en slaappatroonmeting, maar kan ook worden gebruikt als een hartslagsensor met elke andere compatibele mobiele app of Bluetooth-apparaat. Je kan de A370 ook verbinden met je gsm om via het navigatiesysteem je snelheid, afstand en route op te volgen. De accelerometer van deze tracker kan ook de loopsnelheid en -afstand inschatten wanneer je binnen op een looptoestel of een piste loopt. In combinatie met Polar Balance kan je de Polar A370 gebruiken om je gewicht doeltreffend onder controle te houden.

De Polar A370 kost € 199.90 en is vanaf vandaag te reserveren. De toestellen worden verzonden vanaf begin juni. De verwisselbare polsbanden zijn verkrijgbaar in zwart, wit, robijnrood, petroleum, donkerblauw en oranje voor € 24.90. Voor meer informatie over Polar, continue hartslagmeting en Polar Sleep Plus, ga naar www.polar.com.