Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Daele pakt premiere in Charleroi
Multisports

Van Daele pakt premiere in Charleroi

Tim Van Daele Romain Debry CHarleroi 2017

Een cross-triatlon, in België, waar rond deze tijd van het jaar buiten word gezommen in water van 25°? Donderdag kon het, in de eerste cross-triatlon van Charleroi. De primeur was aan Tim Van Daele, die in de eerste wave de snelste tijd neerzette. Ook de snelle wave 3 geraakte niet meer aan de tijd van de Antwerpenaar, die sprak van een geslaagde test richting Xterra Namen.

Voor de cross-triatlon van Charleroi mochten de triatleten zwemmen in het buitenbad van Charleroi, vijftig meter lang, voorzien van alle faciliteiten én zowaar een openluchtbad. In combinatie met de zomerse temperatuur leverde dat een mooie wedstrijd op. Want het mountainbiken en het lopen gebeurde in de bossen rond het zwembad. In de voormiddag waren er verschillende wedstrijden voor de jeugd. Hier kwamen heel veel toekomstige atleten op af. In de namiddag waren er aparte wedstrijden eerst voor de dames en nadien voor de heren.

“Bij de heren waren er 3 waves,” vertelt Tim. “Ik startte in de eerste wave, maar ik had al opgemerkt dat de 3de wave de snelste zou zijn. Vanaf de start lag ik op kop in mijn wave. Eens op de mountainbike op het snelle, maar leuke parkoers met zijn vele singletracks en 100% offroad ging ik voluit. Ook tijdens het lopen kon ik een hoog tempo aanhouden. Na mijn wedstrijd was het dus afwachten wat de deelnemers in de andere waves zouden doen. Romain Debry uit de tweede wave werd tweede op 2’38” en Nicolas Bastien uit de derde wave werd derde op 3’27”. De wedstrijd in Charleroi was een geslaagde test voor Xterra Belgium op 10 juni voor mij,” aldus Tim.

Mandy Dammekens Charleroi 2017

Bij de vrouwen stond er geen maat op Ines Mommen in de Ladies Cup. Zij won vlot in 1u54’40. Het verschil met Joy Bourguet bedroeg bijna vijf minuten. Catherine Bailleux werd derde. Tori Tirlo, de partner van Joei Deleebeeck en vorig jaar samen met ons aan de slag in de Xterra Trail van Maui, startte er voor het eerst in een cross-triatlon. Ze werd 17de. Bij de elite vrouwen won de specialiste van de lange afstand, Mandy Dammekens. Het verschil tussen Mandy en Claire Avril, vorig jaar nog op het WK Xterra in Maui, bedroeg na het zwemmen slechts een handvol seconden. Maar op de mountainbike maakte Dammekens het verschil. Zij won met vijf minuten voorsprong op Claire. Sophie Ruban werd op ruime achterstand derde.

Uitslagen Charleroi