Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen missen kopgroep op wereldbeker in Madrid
Nieuws

Belgen missen kopgroep op wereldbeker in Madrid

Sissons ITU WC Madrid 2017

De ITU World Cup triatlon van Madrid werd geen succes voor de Belgische triatleten. Peter Denteneer en Erwin Vanderplancke beperkten het verschil tot 18 en 22 seconden in het zwemmen, maar onze landgenoten misten op een haar na de aansluiting met de kopgroep en raakten nooit meer vooraan in de wedstrijd. Christophe De Keyser werd uiteindelijk beste Belg op een 35ste plaats.

Het ging er snel aan toe in Madrid, op een technisch en heuvelend fietsparcours. De kopgroep was zo’n 27 renners groot en ronde per ronde liepen de koplopers uit op de achtervolgers. Daarbij snelle Belgische zwemmers Peter Denteneer en Erwin Vanderplancke. Die zou tijdens het lopen uitvallen. Christophe De Keyser sloot iets verder aan. Noah Servais viel in de vijfde fietsronde uit.

De Nieuw-Zeelander Ryan Sissons won de wereldbeker in 1u53’00 na een spannende strijd met de Fransen Raphael Montoya en Simon Viain, die twee en drie werden. Christophe De Keyser werd in 1u58’15 35ste. Peter Denteneer pakte de 45ste plaats in 1u59’28. 

“Ik had een heel goede start maar ben dan wat terug gevallen aan de 1ste boei,” legt Peter uit. Ik heb veel moeten vechten en ben toch wat plaatsen verloren. Ik zag dat het allemaal wel op één lijn lag dus ik panikeerde niet echt. Maar ik was net dat tikkeltje te soft voor mezelf om in de eerste kilometers er vol voor te gaan. Daardoor heb ik de aansluiting net gemist met de eerste groep en met de achtervolgende groep de eerste 3 ronden niets verloren, maar uiteindelijk op 2 minuten binnen gekomen. In de eerste van drie looprondes had ik vooral veel last van stekende pijn in de maag. Ik besloot niet meer te drinken en in de laatste ronde kon ik eindelijk voluit lopen. Die laatste ronde liep ik nog een 15de rondetijd! Zonder steken zou het lopen een pak beter zijn. Opnieuw zoeken naar mogelijk oorzaak en binnen 2 weken aan de start van mijn allereerste WTS ooit voor revanche,” aldus Denteneer.

Bij de vrouwen won de Britse Georgia Tyler-Brown voor de Amerikaanse Taylor Spivey en Chelsea Burns. Er stonden geen Belgische vrouwen aan de start…

Madrid ITU 2017