Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche 6de in Challenge Salou
Nieuws

Vandendriessche 6de in Challenge Salou

Kenneth VDD Challenge Salou 2017

Ondanks een snelste looptijd is Kenneth Vandendriessche er niet in geslaagd om het verhoopte podium te halen in de Challenge van Salou. In de triatlon over de halve afstand werd de atleet van het ITZU Triteam zesde. Ook Hannes Cool startte bij de pro’s in Salou. Hij viel net naast de top-10.

De zege ging naar de Brit David McNamee. Hij haalde het in 3u26’04 voor Emilio Aguayo die met vier seconden voorsprong de tweede plaats afsnoepte van James Cunnama. Kenneth Vandendriessche werd zesde in 3u30’38. De Belgische kampioen over deze afstand had een minder zwemnummer en verloor bijna vijf minuten op de koplopers. Dat verschil kreeg Kenneth onvoldoende goedgemaakt tijdens de 90 km fietsen. In het lopen lag het tempo ook redelijk hoog bij de mannen die voor hem liepen zodat er ondanks een beste looptijd niet meer in zat dan een zesde plaats.

“Bij het zwemmen heb ik de aansluiting met de groep gemist,” vertelde Kenneth aan 3athlon.be. “Daardoor zat ik in de 90 km fietsen geïsoleerd. Ik heb niemand gezien tot ik in de wissel kwam. Liep ik de snelste looptijd? Dat is mooi! Dankzij mijn On-Running shoes wellicht,” aldus Kenneth.

Kenneth VDD Salou 2017 finish

Hannes Cool werd elfde in 3u34’17. Hij verloor twee minuten in het zwemmen, maar had een vrij goede fietsproef. In het lopen viel hij nog terug naar een plaats net buiten de top-10. Hannes Bonami pakte de 23ste plaats. Benny Peeters werd 34ste en Maarten Vermeulen was de tweede AATT-atleet op de 39ste plaats. De club van Aarschot trok met heel wat atleten naar Salou. Ook bij de dames deden ze het niet onaardig met een knappe vijftiende plaats voor Dorien Heylen in 4u42’18. Sara Loher won in 3u59’01 voor Nikki Bartlett en Erika Csomor. 

Uitslagen Challenge Salou