Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wuilmus haalt het van Verschueren in Rijkevorsel
Duathlon

Wuilmus haalt het van Verschueren in Rijkevorsel

Wouter Wuilmus dua Rijkevorsel 2017

Terwijl in Almere-Duin het Belgisch kampioenschap over de lange afstand werd gehouden, hielden de Kliefhamers in Rijkevorsel hun jaarlijkse sprintduatlon. Ondanks de concurrentie van het BK kwamen nog ruim honderd deelnemers naar de Kempen afgezakt. De overwinningen gingen naar Wouter Wuilmus en Lotte Claes.

Lotte Claes is aan een sterk seizoen bezig en stond al een paar keer op het podium. In Rijkevorsel startte ze als favoriete en ze maakte die rol ook meer dan waar. Lotte won vlot in 1u01’29. Meer dan vijf minuten later kwam Evelien Vermeiren als tweede binnen. De derde plaats was voor Evi Vandewalle. 

Bij de mannen werd het wedstrijdverloop opnieuw mee bepaald door de duo’s die samen met de individuele atleten van start gingen. Wouter Wuilmus ging in de eerste run alleen aan kop, zag een paar duo’s aansluiten en nadien ook een grotere groep. Hij spaarde zijn krachten in het fietsen en liep in de tweede run naar de overwinning in 54’12. Twintig seconden later pakte Dieter Verschueren de tweede plaats. Nog eens 14 seconden later werd Lander Sels derde.

“Voor mij was deze wedstrijd een prikkel richting Xterra Belgium binnen twee weken,” vertelt Wouter ons. “Een ongelukje tijdens het lopen op school gooide roet in het eten. Door een val maandag liep ik een diepe vleeswonde op in mijn scheenbeen. Een 7 draadjes hechting zorgde voor een werk- en trainingsprobleem. Met pijn verbijten en de juiste mensen te raadplegen kon ik snel weer fietsen en lopen. Spijtig genoeg kan ik door infectie-gevaar even niet zwemmen…

Tijdens de eerste run kwam ik ongewild alleen op kop te liggen van de wedstrijd. Ondanks het warme weer ging die eerste run erg vlot. Een snelle wissel was nodig om aan te pikken bij de snelle duo’s die samen met ons startten. Dit zorgt voor een wedstrijd in de wedstrijd en maakt het soms moeilijk…

Op de fiets sloot ik bij twee duo’s aan waarbij ik de eerste ronde weinig kop deed. Nadien was ik bekomen en deed ik toch een stukje mijn werk. Maar ik wist dat er een grotere groep op komst was. Mijn taak was niemand van de solo’s te laten weg rijden en alles op de laatste run te zetten. Dit lukte aardig en ik had een snelle wissel.

Ik liep de tweede run goed door want ik werd op de hielen gezeten door snelle loper Dieter Verschueren die duidelijk een week na de halve triatlon van Leuven een supercompensatie had. Toch kon ik mooi naar de overwinning lopen in eigen dorp. Binnen twee weken maak ik mijn Xterra debuut in Namen. Een nieuwe uitdaging waar ik niet weet waar ik ga uitkomen…” aldus Wouter.

Uitslagen Rijkevorsel