Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Clean Sweep van de 3MD-mannen in Hamme
3MD palmt het podium in (foto: Decca)
Nieuws

Clean Sweep van de 3MD-mannen in Hamme

3MD palmt het podium in (foto: Decca)
3MD palmt het podium in (foto: Decca)

De 33e Watermolentriatlon te Hamme was naar jaarlijkse gewoonte weer dé place to be voor de 3MD Armada om hun clubkampioenschap te organiseren. Voor de podiumplaatsen waren echter kapers op de kust. Gijs Van Ranst van 3PT-SolidPharma stond er op gebrand zijn tweede plaats van vorige editie te verbeteren. Maar er was geen kruid gewassen tegen de ploeg uit Dendermonde.

Bij de heren werd de overmacht van 3MD al snel duidelijk. Pamphiel Pareyn kwam als eerste uit de wissel met een voorsprong van anderhalve minuut op ploegmakkers Tom Bruggeman en Bruno Clerbout. Nog een halve minuut later kwamen sterke fietsers Gijs Van Ranst en Laurent Nobels, die laatste ook al van 3MD, samen uit de wissel.

Pamphiel Pareyn wint in Hamme (foto: Decca)
Pamphiel Pareyn wint in Hamme (foto: Decca)

Pamphiel zou de voorsprong op dit tweetal ronde per ronde uitbreiden met 30 seconden. Ook een samensmelting van beide achtervolgende groepjes bracht geen zoden aan de dijk. De overwinning ging na een indrukwekkende solo van 1u50’37’’ naar Pamphiel. Bruno ‘Bruce’ Clerbout ging een dikke twee minuten later over de meet, op de voet gevolgd door Laurent die het podium vervolledigde. Gijs moest vrede nemen met de vierde stek en Tom sloot de top vijf af.

Lies Maes sterkste dame

Een heel ander wedstrijdverloop zagen we bij de dames. Het duo Shelsea Weyn (ATRIAC) en Elke Wauters (WTT) kwamen als leidsters uit het water, op 45 seconden gevolgd door Ilse Van Hout (KTT). Frauke Timmerman (3MD) en Lies Maes (WTT) volgden nog anderhalve minuut later.

Het duo wist twee van de drie ronden samen af te werken, maar werden in de aanloop naar de wissel vergezeld door Lies Maes, nabij gevolgd door Frauke Timmerman. De beslissing zou in het lopen vallen, daarin bleek Lies Maes veruit de snelste. Frauke kon het duo achterlaten en greep de tweede stek. De verrassende Shelsea Weyn vervolledigde het podium. Elke bekleedde de vierde plek.

 Watermolen Hamme 2017