Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Devliegher pakt eerste zege, Coysman wint weer
Nieuws

Devliegher pakt eerste zege, Coysman wint weer

Whytic Priem Beernem

Arne Devliegher heeft dit weekend geschiedenis geschreven. De LTTD-Oilservice atleet won de Kallemoeietriatlon van Beernem. Het was zijn allereerste overwinning ooit. Bij de vrouwen kon Joke Coysman eindelijk nog eens winnen. Zij maakte er een tweestrijd van met Lore Vanclooster.

Ruim vijfhonderd deelnemers stonden aan de start van de non-drafting triatlon. Mede door het wegvallen van Gullegem in hetzelfde weekende raakte de Kallemoeietriatlon helemaal uitverkocht. Dat betekende flink wat volk op de soms wat smalle wegen, zoals ook te zien is in de reportage van Focus-WTV. Sanne Swolfs, die na het zwemmen alleen in de aanval ging op de fiets, zag een grote groep aansluiten en uitte voor de cameras van Focus WTV zijn frustratie over het vermeende stayergedrag. Ook na de Swike vorige week brak er al een hele discussie los over al dan niet draften…

Swolfs maakte na de aansluiting van de achtervolgers deel uit van een kopgroep met Whytic Priem, Michael Dewilde, Geert Janssens, Sam Govaert en Arne Devliegher. Die laatste is in goede doen de laatste tijd. Drie weken geleden werd hij 22ste in de 70.3 Ironman van St-Polten en kwalificeerde hij zich voor het WK in Chattanooga dankzij een tweede plaats in zijn age group. In Beernem maakte hij het verschil in het lopen. Hij liep meteen naar de leiding na de wissel en stond die positie niet meer af. Whytic Priem werd tweede, Geert Janssens pakte de derde plaats.

Eindelijk weer Joke Coysman

Bij de vrouwen zat het eindelijk nog eens helemaal goed bij Joke Coysman. Ze kwam er de laatste weken al een paar keer dichtbij, met onder andere een instorting in Leuven een paar weken geleden tijdens het lopen. In Beernem bleef ze wel overeind tijdens het lopen, na een stevige tweestrijd met Lore Vanclooster. Joke won in 2u07’19 en pakte nog twee minuten op Lore. Silke Baumer pakte de derde plaats.

Beernem 2017