Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos domineert en wint Challenge Venetië
Nieuws

Sofie Goos domineert en wint Challenge Venetië

Jef en Sofie Goos Venice

Sofie Goos heeft zondag op indrukwekkende wijze de Challenge triatlon van Venetië gewonnen. Het was opnieuw haar eerste volledige triatlon na een lange periode van inactiviteit. De Antwerpse, die sinds dit seizoen in het Spaanse Calpe verblijft met haar partner en steun en toeverlaat Jef De Batist, heeft een jaar lang hard moeten werken om terug te komen. De vijfde plaats in de halve Challenge van Lissabon een paar weken geleden zag er al schitterend uit en zondag bevestigde La Goos dat ze nog steeds tot de absolute top behoort.

Ze kwam in de lagune van Venetië als tweede uit het water op 4 minuten van leidster Sonja Svekin. De Slovaakse moest al snel haar meerdere erkennen in La Goos. Sofie knalde in de tweede helft van de 180 km fietsen meer dan een kwartier weg van de tegenstand en ze behield haar voorsprong vlot aan de meet. Na 9u17’17 pakte ze haar eerste overwinning in een volledige triatlon sinds de Ironman van Brazilië in 2012. 

Haar vijfde plaats in Lissabon beloofde veel goeds, maar Sofie maakte zich toen nog zorgen over een kwetsuur aan de adductoren. Daar leek ze nu helemaal geen last meer van te hebben. Ze bewees in Venetië dat de stap naar Calpe, waar ze Inge Van Den Broek en Jurgen Van Goolen bijstaat bij Vuelta Turistrica, de juiste stap was en dat het harde werken van de afgelopen maanden nu loont. En ze beloont ook haar partners (waaronder 3athlon.be partners Sportoase en SWS) met een mooi resultaat.

Ook Lucky Berlage weer sterk

Lucky Berlage Venice 2017

Niet alleen Sofie Goos deed het goed in Venetië. Ook Lucky Berlage had toegeleefd naar zijn eerste volledige triatlon van het seizoen. De master pakte vorige week nog een derde plaats overall in Meer en finishte nu als tiende na alweer een sterke wedstrijd. Vooraan kregen we een spannende strijd waarin Per Bittner, Jan Raphael, Alberto Casadei en uiteindelijk Lukas Kramer een paar keer haasje over speelden. Kramer haalde het in 8u21’25. Berlage moest in de achtervolging na het zwemmen, hield zich goed staande in de 180 km fietsen tussen een toch wel sterk veld. Deze keer maakte hij het af in het lopen door in de slotfase alsnog de top-10 in te duiken. In 9u10’18 werd hij knap tiende. Sofie Goos finishte drie plaatsen achter hem als 13de overall. Frederik Coppin was de eerste Belgische niet-pro. Hij werd 38ste en 4de in zijn categorie.