Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ramses wint door hitte geteisterde halve van Terheijden
Nieuws

Ramses wint door hitte geteisterde halve van Terheijden

Start TErheijden 2017

Ramses Van Hoofstat heeft zondag de halve triatlon van Terheijden gewonnen. Traditioneel starten er veel Belgen in de Nederlandse wedstrijd. De laatste acht jaar ging de zege zes keer naar een landgenoot. Dit keer speelde de hitte ook een grote rol, in die mate zelfs dat drie atleten na oververhitting afgevoerd werden naar het ziekenhuis. De organisatie besloot om alle atleten die in de laatste ronde liepen te laten finishen, de rest moest vroegtijdig naar de aankomst. Er waren toen wel al 90% van de atleten gefinisht. Ook op de kwarttriatlon was er Belgische winst.

Het leek er aanvankelijk op dat Simon Van Langenhove op weg was naar een stunt. Hij kwam als leider uit het water na 2,5 km zwemmen, met al meer dan drie minuten voorsprong op Ramses. Tijdens de tachtig kilometer fietsen vergrootte Simon zijn voorsprong naar vier minuten. Ramses Van Hoofstat, die als zesde uit het water kwam, rukte op naar de tweede plaats. Maar de hitte beviel Van Langenhove blijkbaar niet zo goed. Hij verloor veel tijd in de 20 km lopen en zakte weg naar de achtste plaats. Ondertussen had Ramses de leidersplaats overgenomen. Hij won in 4u05’42 en hield bijna vijf minuten voor op Nederlander Marco Muller en meer dan zes minuten op Adje Siemons. Geert De Rore werd vierde, Frederik Waer zesde, Ward Goethals negende en Johan Coulon werd tiende als eerste vijftiger! Danielle Riem, bij ons bekend van haar wedstrijden in de UrbanTriSports 3Series, won met overmacht bij de dames. Daar stonden geen Belgen aan de start.

Brecht Reynders TErheijden 2017

Bij de kwarttriatlon was er ook Belgisch succes. We kregen er een volledig Belgisch podium. Brecht Reynders haalde het voor alweer een sterke Kris Jennes, die vorige week in Meer ook al een goede indruk gaf. Ook Jorn Van Bergen deed het vorige week voor eigen volk al uitstekend en deed er in Terheijden nog een schepje bovenop met de derde plaats op het podium. 

Terheijden halve 2017