Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Knap WTS debuut van Denteneer in Leeds
Christophe De Keyser (volledig rechts) in T1 in Leeds (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Knap WTS debuut van Denteneer in Leeds

Christophe De Keyser (volledig rechts) in T1 in Leeds (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Christophe De Keyser (volledig rechts) in T1 in Leeds (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Het waren drukke tijden voor onze internationals afgelopen weekend. Vlak bij huis was er in het Nederlandse Weert de ETU European Cup en ook voor de World Triathlon Series moesten de atleten niet te ver reizen. In het Britse Leeds had iedereen het vooral over het grote nummer van de Brownlee broers, die op de fiets alleen in de aanval gingen en net zoals in Rio op de Spelen goud en zilver pakten, maar deze keer voor eigen volk. Maar de Belgen deden het ook zeer goed.

De Brownlees in de aanval (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
De Brownlees in de aanval (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Alistair Brownlee en Jonathan Brownlee kwamen na het zwemmen vooraan te zitten op de fiets met de Fransen Pierre Le Corre en Aurelien Raphael.  Toen de Brownlee broers het gashendel opendraaiden, moesten de Fransen lossen. Een tijdje leek het een ‘chasse patate’ te gaan worden, want de achtervolgende groep, met Belgen Christophe De Keyser en Peter Denteneer, kwam gevaarlijk dichtbij. Maar de Brownlees lieten zich niet inlopen en geraakten ronde per ronde verder uit de greep van het peloton. In het lopen zaten ze in een zetel. Alistair won voor JonathanN. Fernando Alarza pakte de derde plaats voor Spanje. Plaats 4 en 5 waren ook voor Team GB met Adam Bowden en Thomas Bishop.

WTS debutant Peter Denteneer (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
WTS debutant Peter Denteneer (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Christophe De Keyser werd na een goed loopnummer eerste Belg op de 22ste plaats. Hij was blij met zijn prestatie, een opsteker na de valpartij in Yokohama. Peter Denteneer, die zijn debuut maakte op het allerhoogste niveau, finishte iets verder op de 26ste plaats. “Ik had een super zwemnummer, maar ik heb iedereen moeten laten passeren in de eerste 5 km. Nadien waren de benen een pak beter. Ik bleef heel de tijd attent voorin en de groep op 1’20 gehouden van de 2de grote groep. Tijdens het lopen was het 5 km wat tempo zoeken maar de laatste 2 waren echt goed. Wisselend tevreden met mijn 26ste plaats maar laten zien dat ik met de topper s uit het water kan komen en na een moeilijk fietsparcours kan standhouden in het lopen. Hopelijk krijg ik nog eens een kans om op een WTS te starten. Wat een atmosfeer en wat een supporters,” aldus Denteneer. Simon De Cuyper was de derde Belg in Leeds. Hij werd 35ste na een goed loopnummer.

WTS Leeds 2017