Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Servais en Van Hemel overtuigen op ETU Cup in Weert
Nieuws

Servais en Van Hemel overtuigen op ETU Cup in Weert

ETU Weert swimstart 2017 

In Nederland was er een grote Belgische delegatie op de ETU Europabeker. Beste Belg in Weert was Noah Servais, die zesde werd op iets meer dan een minuut van de Brit Calum Johnson. Fransen Maxime Hueber en Nathan Guerbeur werden twee en drie. Servais zwom sterk, bleef attent mee voorin en zette vervolgens de zesde looptijd neer. Op de twaalfde plaats volgde Tim Van Hemel. Die maakte zijn debuut in het ETU-circuit met zijn eerste grote internationale kwarttriatlon uit zijn nog prille triatloncarriere. De ex-Europese kampioen duatlon was verrassend genoeg het minst tevreden van zijn lopen in Weert. “Dat moet nog vijf seconden sneller per kilometer,” reageerde Tim, die over twee weken deelneemt aan het EK sprinttriatlon in Dusseldorf.

Arthur De Jaegher werd 24ste, Thomas Jurgens 28ste, Emmanuel Lejeune 32ste, Tuur Lemmens 34ste en Antonio Hernaert 43ste. “Mijn zwemmen is nog niet goed genoeg om internationaal op dit niveau mee te zijn,” analyseerde Antonio. Neal Van Vaerenbergh kon de goede lijn van het NK van vorige week niet doortrekken. Hij had een off-day en werd 47ste. Nicolas Tilman verloor drie minuten in het zwemmen en legde de rest van de wedstrijd solo af. Hij werd 54ste.

Kirsten Nuyes zesde

Alweer opvallend: zowel bij de WTS in Leeds als op de ETU in Weert stond geen enkele Belgische vrouw aan de start. Dus keken we uit naar Kirsten Nuyes, die internationaal voor Nederland uitkomt. Zij werd knap zesde in Weert.

Weert ETU 2017