Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Suetens en Adam van start tot finish in Kanne
Nieuws

Suetens en Adam van start tot finish in Kanne

Tom Suetens Kanne 2017

De allereerste editie van de Caveman triatlon was een schot in de roos. Stefanie Adam en Tom Suetens domineerden van start tot finish in de derde manche van de UrbanTriSports 3series, al was er bij de mannen toch van iets meer strijd sprake dan bij de vrouwen.

Stefanie Adam Kanne 2017

Stefanie Adam kwam vlak achter Sandra Wassink-Hitzert uit het Albertkanaal na 1200 meter zwemmen. Maar ze nam op de fiets meteen het voortouw. De 3MD-atlete bouwde een stevige voorsprong uit op een compleet versnipperd veld. Marjolein Truyers volgde na 60 km fietsen op 7 minuten. Sweta Meersman, Marieke Blomme en Sandra Wassink-Hitzert moesten meer dan acht minuten toegeven. In de 13 km lopen hield Stefanie Adam vlot de koppositie. Marjolein pakte in elke ronde een paar seconden terug, maar dat was onvoldoende om de leidster van de UrbanTriSports 3Series nog in gevaar te brengen. Stefanie Adam pakte haar tweede zege en lijkt nu al op weg naar de eindzege in het regelmatigheidscriterium. Marjolein Truyers werd tweede en Sandra Wassink-Hitzert knokte zich in het lopen nog naar de derde plaats. Danielle Riem werd vierde.

Pech voor Joris en Neal, niets te doen aan Tom

Bij de mannen kwam Tom Suetens met een tiental seconden voorsprong op Alexis Krug uit het water. De andere favorieten volgden nog iets verderop, maar TurboTom trok meteen door op de eerste van drie beklimmingen van de Slingerberg. Achter hem kregen we een groepje van vier met vooral een actieve Neal Van Vaerenbergh, Alexis Krug en Atriac-ploegmaats Tom Mets en Wouter Vander Mast. Iets over halfweg viel Neal met een lekke achterband weg. Ook Joris Buyl, die als derde uit het Albertkanaal kwam, had toen al de wedstrijd moeten staken na een lekke band.

Tom Suetens bleef goed standhouden tegen de drie achtervolgers en reed steeds verder weg. Na 60 km fietsen bedroeg het verschil 2’30 in de wissel. Tom Mets had de beste techniek op de trappen naar de brug over het Albertkanaal en slaagde er in om in de tweede loopronde weg te lopen van zijn twee companen. Eerst moest Krug lossen en iets verderop lag het tempo ook voor Vander Mast te hoog. Maar ook TurboTom bleef een hoog tempo aanhouden. De Kempenaar won overtuigend de eerste Caveman triatlon. Mets werd tweede en Wouter Vander Mast pakte de derde plaats. Alexis Krug werd nog vierde. Hij bleef nog uit de greep van een sterke Hans Moonen. De militaire kampioen werd knap vijfde na een hele dag solo achtervolgen. En achter hem zagen we een indrukwekkende Sander Heemeryck die zijn inhaalrace besloot met een mooie zesde plaats.

Duatlonkampioen wint sprint

Ook in de sprinttriatlon ging de winst naar KTT Zamaro Wilier. Tweevoudig Belgisch kampioen duatlon Vincent Bierinckx was de sterkste in het lopen, nadat Daan Pex de hele tijd op kop had gelegen. Bij de dames stond er geen maat op Sara Van De Vel.

De atleten kregen een unieke passage doorheen de plaatselijke Mergelgrotten en dat leverde spectaculaire beelden op.

Caveman 2017