Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch feestje in Luxemburg met Alexandra en Kenneth
Nieuws

Belgisch feestje in Luxemburg met Alexandra en Kenneth

tonfdeur janssen kenneth lux 2017

In de 70.3 Ironman van Luxemburg hebben onze Belgische toppers hard toegeslagen zondag. In het pittoreske Remich, onder een loden zon, pakte het Belgische Itzu Tri Team de overwinningen bij de mannen én de vrouwen. Alexandra Tondeur ging in een sterke halve marathon op en over Susie Cheetham en won met twee minuten voorsprong. Kenneth Vandendriessche had de perfecte wedstrijd. Hij werd op het podium vergezeld door Tim Brydenbach.

De dag begon al goed met Hannes Callebaut die als derde pro uit het water kwam. Iets verderop volgden Tim Brydenbach én Marino Vanhoenacker. Voor Kenneth Vandendriessche was het zaak van de schade te beperken. Hij verloor een drietal minuten op de Belgen voor hem. Op de fiets maakte hij het verschil goed en daarna ging Kenneth een spannende loopfinale in met Bas Diederen. De Nederlander kraakte niet in de halve marathon zodat het verschil nooit veel groter werd dan een minuut. Kenneth bleef sterk lopen en met een halve marathon van 1u14’36 pakte hij oververdiend de overwinning in Luxemburg in 3u50’29. Bas Diederen werd op 44 seconden tweede. Tim Brydenbach maakte het Belgische feestje compleet met een derde plaats in 3u52’38. Ook Marino Vanhoenacker, nog maar net hersteld van zijn borstbeenbreuk, finishte in de top-10. Hij werd na een zware halve marathon negende.

Superman-paratriatleet Plat zevende overall

Alexandra Tondeur Luxemburg 2017 podium

Bij de vrouwen was Alexandra Tondeur als vijfde uit het water. Ze zocht en vond een goed ritme tijdens de 90 km fietsen, want ze wist dat er nog een lastige halve marathon volgde in de zomerse temperaturen. Met 1u22 zette ze de snelste looptijd van alle vrouwen neer. Alexandra The Great won de 70.3 Ironman in 4u22’44. Susie Cheetham werd tweede en Katja Konschak derde.

En we waren zeer onder de indruk van Jetze Plat. De Nederlandse paratriatleet ging, twee dagen na zijn gouden medaille op het EK triatlon in Kitzbuhel, op zoek naar kwalificatie voor Hawaii. Maar het werd voor ‘Superman’ veel meer dan dat. Jetze werd zevende overall in een fenomenale tijd van 3u53’47! In de handbike deed hij 2u35’19… “Dat is slechts een tien minuutjes trager dan ik en dat op zo’n lastig parcours,” reageerde Mike Ley (die naast ons op het terras belandde na zijn wedstrijd, waarin hij zelf 127ste werd, goed voor een 23ste plaats in zijn age group).

Later brengen we nog meer nieuws van de vele Belgische age groupers en reacties…