Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen uitschieters bij de mannen op EK triatlon
Belgium3Team

Geen uitschieters bij de mannen op EK triatlon

Juniores start EK Kitzbuhel

Op de tweede dag van de Europese kampioenschappen triatlon in het Oostenrijkse Kitzbuhel mochten de mannen aan de slag. Zowel bij de juniores als bij de elites deden de Belgen het behoorlijk, maar echte uitschieters bleven uit. Na de vijfde plaats van Claire Michel vrijdag bij de vrouwen was het vertrouwen groot bij de Belgische mannen. Maar een grillig wedstrijdverloop besliste er anders over…

Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke volgden halfweg het zwemmen nog op vijftien seconden van Richard Varga, maar na 1500 meter in de Schwarzsee bleek het verschil net te groot. 19 koplopers werkten goed samen, al kwam de groep met de twee Belgen toch nog terug tot op 35 seconden. Simon De Cuyper fietste nog sterk na een mindere zwemproef, maar hij slaagde er niet om terug te komen bij de grote groep. Hij liep naar een 43ste plaats. Christophe De Keyser werd beste Belg op de 27ste plaats. Erwin Vanderplancke pakte de 31ste plaats.

Vooraan slaagde topfavoriet Fernando Alarza er niet in om mee te strijden voor de medailles. De Spanjaard kwam een handvol seconden te kort om het gat te dichten en werd vierde. En zo werd Portugees Joao Pereira Europees kampioen, voor Fransman Raphael Montoya en zijn landgenoot Joao Silva.

Alle Belgen in achtervolgende groep

Bij de juniores keken we vooral uit naar Joris Basslé, die dit seizoen al een paar keer sterk uitpakte in het zwemmen. Ook nu zat hij na 750 meter goed mee voorin, maar hij miste de aansluiting met de leiders. Een kopgroep van 14 triatleten zonderde zich af. De drie Belgen nestelden zich in de achtervolgende groep van 25 met Joris Basslé, Yorben Verboven en Edouard Verstraete. In een lastig loopnummer werd Joris Basslé 28ste. Edouard Verstraete finishte vlak achter hem als 29ste. Yorben Verboven werd 38ste. Ook hier ging de titel naar Portugal. Vasco Vilaca pakte het goud voor Javier Lluch (Spanje) en Csongor Lehmann (Hongarije).

Kitzbuhel 2017 M