Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Grooff en De Hertog in tweestrijd in Eeklo
Kjel De Hertog op weg naar de 2de plaats in Eeklo (foto: Johan Tack)
Nieuws

De Grooff en De Hertog in tweestrijd in Eeklo

Kjel De Hertog op weg naar de 2de plaats in Eeklo (foto: Johan Tack)
Kjel De Hertog op weg naar de 2de plaats in Eeklo (foto: Johan Tack)

In Eeklo stond de Bouwpunttriatlon op het programma en de non-drafting kwarttriatlon kreeg een mooi deelnemersveld aan de start. Met een aangename luchttemperatuur van 22°C maar een harde wind was het fietsen toch wel lastig. We kregen een heel mooie tweestrijd tussen Kjel De Hertog en David De Grooff. En Joke Coysman was goed hersteld na haar derde plaats in Brugge zaterdag.

174 starters doken voor de 1.000 meter zwemmen in het kanaal (21,4°C). Nadien moesten ze  40km fietsen (2Ronden) en 10,2 km lopen (3 ronden). De gelicentieerde heren kregen een aparte startwave om 13u30 en de niet-gelicentieerde heren en alle dames volgden om 13u37. Kjel De Hertog en Dennis van Damme waren de beste twee zwemmers, van kortbij gevolgd door weer een duo gevormd door Lowie Dewitte en David De Grooff. Na de eerste fietsronde kregen we een nette hergroepering met aan de leiding David De Grooff gevolgd door Lowie Dewitte en Kjel De Hertog. Deze laatste zou in de tweede ronde zijn duivels ontbinden en met 35″ voorsprong de fietsstalling induiken.

David De Grooff Eeklo 2017
Winnaar David De Grooff (foto: Johan Tack)

 

Na 1 ronde lopen had David zijn achterstand al teruggebracht tot 75 meter en na de tweede loopronde kwam David al door met 150 meter voorsprong op Kjel. De plaatsen wijzigden niet meer zodat David De Grooff de triatlon van Eeklo won, voor Kjel De Hertog. Kasper ‘Phil’ Lagae knokte zich in het lopen nog naar een derde plaats vlak voor SMO-Specialized favoriet Lowie Dewitte.

Coysman minder dan 24 uur na Brugge

Podium dames met Sweta, Joke en Femke (foto: Johan Tack)
Podium dames met Sweta, Joke en Femke (foto: Johan Tack)

Bij de dames was Sweta Meersman de snelste zwemster, op meer dan een minuut gevolgd door Joke Coysman. Na de eerste fietsronde had Joke echter al een kleine voorsprong op Sweta en ze zou die stelselmatig verder uitbouwen. Ook in het lopen kregen we vooraan geen veranderingen meer. Joke Coysman won zo in Eeklo een dag na haar derde plaats in Brugge. Sweta Meersman werd tweede. Femke Reynaert maakte het podium compleet.