Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgen in top-15 EK sprinttriatlon
Belgium3Team

Twee Belgen in top-15 EK sprinttriatlon

Denteneer De Keyser Van Hemel Dusseldorf

De Belgische elite triatleten mogen terugblikken op een geslaagd Europees kampioenschap sprinttriatlon. Want na de 4de plaats van Claire Michel bij de vrouwen deden ook de mannen het niet onaardig in Dusseldorf. Toen halverwege het fietsen de twee grote groepen samensmolten tot één kopgroep kregen we maar liefst 4 Belgen vooraan in de wedstrijd. In het lopen slaagden Christophe De Keyser en debutant Tim Van Hemel er in om een plaats in de top-15 te veroveren.

Peter Denteneer was aanvankelijk de enige Belg voorin na een sterk zwemnummer. Hij kwam als tweede uit het water achter Vincent Luis. De Keyser en Vanderplancke verloren een halve minuut. Noah Servais volgde iets verderop en Tim Van Hemel stapte als laatste Belg uit het water op een minuut van de koplopers. Samen met onder andere Jorik Van Egdom reed Van Hemel, in zijn allereerste Europees kampioenschap als triatleet, het gat dicht met de eerste achtervolgende groep. Even later kregen we, onder impuls van de Belgen, een volledige hergroepering vooraan.

Peter Denteneer Dusseldorf

Politiemotor knalt Noah Servais onderuit

Net op het moment dat de twee groepen samen kwamen, gingen negen atleten tegen het asfalt. Onder hen onze landgenoot Noah Servais, die de atleten voor hem niet kon ontwijken. Oorzaak van de valpartij was een politiemotor die de groep voorbijreed. Eén triatleet kwam in botsing met de motor, ging tegen de vlakte en sleurde acht anderen mee in zijn val. Noah Servais verdween op die manier uit de wedstrijd.

Dusseldorf EK M start

Tim Van Hemel kwam als leider van het peloton de laatste wissel binnen en samen met De Keyser en Denteneer begon hij als één van de eersten aan de 5 km lopen. Daarin namen Portugezen Pereira en Silva, samen met Fransman Pierre Le Corre, het voortouw. Zij zorgden voor een bijna herhaling van het podium van het EK olympische afstand. Net als vorige week in Kitzbuhel pakte Joao Pereira opnieuw het goud. Zijn landgenoot Joao Silva was opnieuw goed voor brons. En terwijl vorige week Raphael Montoya het zilver pakte, zorgde nu Pierre Le Corre voor een nieuwe zilveren medaille voor Frankrijk. Christophe De Keyser werd beste Belg op de 13de plaats. Tim Van Hemel werd 15de. 

Van Hemel: “Ontplofte benen”

Tim Van Hemel had op voorhand gehoopt op een top-20. Met een vijftiende plaats was hij tevreden, want na een sterke fietsproef zat er in het lopen niet veel meer in.

Foto’s en video: Joris Sels

Dusseldorf M 2017