Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonkoppel pakt zege in Retie, Limburg boven in 2de divisie
Nieuws

Triatlonkoppel pakt zege in Retie, Limburg boven in 2de divisie

Birgit Massage Retie 2017

De triatlon van Retie gooide het dit jaar over een andere boeg. Om meer (beginnende) atleten uit de eigen streek te trekken werd gekozen voor een sprinttriatlon in plaats van een kwart. Naast een aparte damesreeks was er een individuele sprinttriatlon en de namiddag werd besloten met de derde manche van de tweede divisie van de T3 Team Triathlon Series. En Retie kreeg twee opvallende winnaars want Birgit Massagé pakte eerst de zege bij de vrouwen. Even later was de overwinning bij de mannen voor haar partner Ruben Geys.

Birgit kon zich een minder goede wissel in T2 veroorloven. Ze was de snelste loopster van een kopgroep van vijf. “Ik moest na die wissel wel vol aan de bak,” reageerde ze. “Ik heb 25’ers liggen (bandjes van 25 dik in plaats van de gangbare 23 maat – redactie) en die pasten niet echt vlot in de bakken in de wisselzone. Daardoor verloor ik tijd, maar ik kreeg de andere dames al snel te pakken in het lopen,” aldus Birgit. Achter haar ontpopte zich op ruime afstand een mooie strijd om plaats twee. Die werd pas in de slotmeters beslecht door Sofie Rubbrecht die net iets sneller liep dan Anneke Devalckeneer. Sofie werd tweede voor Anneke. Plaatsen 4, 5 en 6 waren voor KTT met Sharon Van Leuven, Jessica Verlinden en Else Belmans.

Bij de mannen kregen we een kopgroep van zes, die in de laatste ronde op een snel fietsparcours gereduceerd werd tot vier. Lucas Van Deynze begon als eerste aan de 5 km lopen, maar hij kreeg het gezelschap van Ruben Geys. Die versnelde in de slotfase en liep naar de overwinning. Indrukwekkend, daags na zijn knappe vierde plaats achter Strijk, Brons en Diederen in de 1/3de triatlon van Oud-Gastel. Lucas Van Deynze werd tweede en kreeg nog een ploegmaat naast hem op het podium. De jonge Rik Malcorps had in de slotronde vooraan de rol moeten lossen in het fietsen, maar in het lopen knokte hij nog terug naar een mooie derde plaats. Robbe Janssens werd vierde voor Daan Pex en comeback-kid Jeroen Van Dael. Tussen al het jonge geweld werd Sven Verlinden zevende en eerste master.

Verschil van 4 puntjes tussen ETL en 3PT

Triathlon Team Limburg Retie

Tot slot stond er in Retie nog de T3 Team Series op het programma voor de ploegen in de tweede divisie. En wie denkt dat het tweedeklasse niveau niet zo sterk is als de eerste divisie, zit er helemaal naast. Het ging bijzonder snel zodat we in T2 een enorme kopgroep kregen, met daarbij de meeste favorieten. TRTS-atleet Arnaud Dely stormde naar de overwinning. De partner van KTT-atlete Laura Swannet zorgde dan toch voor een Kempisch getinte overwinning. “Ik had een vrij goed zwemnummer en aangezien ze vooraan in het fietsen niet zo vlot samenwerkten, was het na de samensmelting wel duidelijk dat het in het lopen zou aankomen. En dus heb ik de kat uit de boom gekeken, een paar aanvallen beantwoord en dan in het lopen meteen gas gegeven. Na drie kilometer voelde ik me zegezeker en liet ik het tempo wat zakken. Ik ben zeer tevreden met deze zege,” aldus de jonge Waalse atleet.

Bart Borghs pakte na een indrukwekkend loopnummer nog de tweede plaats in een felle spurt met Michael Rosu en Jelle Clijsters. “Door mijn blessure zijn mijn long distance trainingen de laatste tijd wat minder. En dus lag zo’n explosieve wedstrijd me wel. Nu, ik was zelf verrast dat we zo snel terug kwamen. Blijkbaar stokte het tempo bij de kopgroep. Want toen we met de achtervolgers aansloten, wist ik zelfs niet dat we bij de kop van de wedstrijd waren. En dan nog die spurt… Tja, ik wist met Jelle en Michael vlak achter me dat ik alles moest geven. Gelukkig werkte de steun van het publiek enorm,” aldus Bart. Door de tweede plaats van Bart en de eindjump van Rosu pakte Clijsters de vierde plaats. Dat bleken kostbare punten, ook voor de andere leden van het Solidpharma Tri Team. Zij moesten het met slechts vier puntjes verschil afleggen tegen een collectief alweer erg sterk Triathlon Team Limburg. De Limburgers startten met acht, terwijl die van 3PT (Solidpharma) maar met vier waren. Het droeg wel bij aan de spanning. De Limburgers van ETL blijven met nog twee manches te gaan aan de leiding van de ranking voor TRIGT en 3PT.

Wereldkampioen met petekind

Jorn Jim De Sitter Retie

Er was veel gezelligheid en sfeer in Retie, zeker aan het begin van de dag toen Michel en Liesbet een geslaagd initiatief hielden: een ouder/kid duatlon. Daarin zagen we onder Jean Moreau met zoontje Luka, maar ook 3athlon.be founding father Jim De Sitter met zoon Jorn en nog heel veel bekende gezichten (Roel Pauwels en Briek, de familie Nick Baelus en kids, Liesbet met haar dochter). En wereldkampioen Seppe Odeyn vormde een team met Bram Sprangers. Later op de dag deed Odeyn ook nog mee bij de trio-wedstrijd. Samen met zijn sportieve petekindje Hanne Peeters werd hij derde.