Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug van start tot finish in Brasschaat
Nieuws

Alexis Krug van start tot finish in Brasschaat

 

Alexis Krug wint Brasschaat 2017

De 34ste editie van de Sportoase triatlon van Brasschaat had ditmaal wel de weergoden mee en zo konden de supporters genieten van een spannende strijd van aan de E10 plas tot in het park van Brasschaat. Bij de mannen werd het zoals verwacht een duel tussen Alexis Krug en Bert Jammaer, al zagen we ook heel wat andere namen lang mee vooraan in de strijd. Bij de dames kregen de KALgirls Jolien Lewyllie, Hanne Vanclooster en Lore Vanclooster duchtig tegenstand van Karen Steurs en Magali Buytaert.

Alexis Krug kwam als eerste het water uit met een bonus van 30 seconden op Nelis Pex van Go Like Hell en en Daan Maes van Trille. Luttele seconden later kwamen Bart Vantorre, Tycho Van Gerwen, Bert Jammaer, Niels Vandenbroele  en Tom Bruggeman aan wal. Lucky Berlage en Geert Janssens hadden 75 km nodig om de opgelopen achterstand van 3 minuten in het water goed te maken. Maar de vogel was al gaan vliegen. De SMO-specialized atleet Krug had zijn koppositie niet meer afgestaan en zelfs uitgebreid tot 4 minuten. Het achtervolgende negental begon zo samen aan het lopen waaruit Bert Jammaer de betere loper bleek te zijn en Niels Horsten naar een derde plaats verwees. Geert Janssens werd uiteindelijk knap vierde en de vijfde plaats was weggelegd voor Niels Vandenbroele van Team XCD.

Podium Brasschaat 2017

Bij de heren 40+ kregen we een ontzettende spannende strijd tussen Sportoase-atleet Sebastiaan Verhaert, TDL’er Kurt Wittemans en Kris Vermeiren. Het was deze laatste die met een sterke finish nipt Sebbe naar het zilver verdrong. Uiteindelijk kon Dimitri Tops van ITM met een sterke inhaalrace de bronzen medaille mee naar Mechelen  nemen.

Sebbe Verhaert bike Brasschaat 2017

Steurs klopt KALgirls

Jolien Lewyllie wist met haar puike zwemcapaciteiten 2’30” te nemen over de 1900m zwemmen. Het drietal Steurs, Buytaert en Vanclooster zette samen de achtervolging in. Het tempo lag net te hoog voor Buytaert en een goed zwemmende Jocelyne Vervaet die na 35 km de rol moesten lossen. Karen en Lore konden de voorsprong van Jolien volledig wegknabbelen na exact 85 km zodat deze drie dames samen aan de 20 km door het park van Brasschaat konden beginnen. Steurs bleek over de meest frisse benen te beschikken en liep resoluut naar de overwinning. Maar hiervoor moest ze wel eerst Jolien 10 km lang in haar zog dulden. In het tweede deel van het lopen kreeg Jolien echter een tikje van de hamer en was het haar trainingsmakker, Lore Vanclooster, die uiteindelijk tweede werd. Magali Buytaert viel zo net naast het podium. Chariel De Cock wist met de snelste looptijd nog een top-5 te bemachtigen.

Karen Steurs wint Brasschaat

Het was een mooie zege van Karen in haar eigenste Brasschaat waar menig supporter haar deze meer dan gunden.

Met dank aan Peter Croes voor het verslag.

Brasschaat 2017