Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Comeback van Jelle Geens leidt naar 6de plaats
Nieuws

Comeback van Jelle Geens leidt naar 6de plaats

Jelle Geens Holten 2017

Met Jelle Geens en Marten Van Riel lagen aan het begin van het seizoen twee van onze absolute internationale toppers in de lappenmand. Van Riel loopt ondertussen weer en hoopt klaar te zijn tegen de ETU Europabeker in Wuustwezel. Jelle Geens is al iets eerder hersteld van een stressfractuur. Hij maakte zaterdag zijn heroptreden in competitie en zijn eerste wedstrijd werd meteen een succes. Want na bijna een half jaar inactiviteit pakte de Limburger meteen een knappe zesde plaats in de ETU Premium Cup in het Nederlandse Holten.

Van Hemel opnieuw top-10

Holten ligt Jelle zeer goed. In 2013 werd hij er vice-Europees kampioen bij de beloften. Zaterdag had hij zijn eerste competitie topdag van het seizoen en dat moet deugd gedaan hebben, zeker met een zesde plaats en dat tussen een sterk bezet deelnemersveld. De zege ging naar Richard Murray. De Zuid-Afrikaan won de sprinttriatlon in 54’31. Negen seconden later kwam de Amerikaan Matthew McElroy over de streep. De Fransman Felix Duchampt werd derde. Jelle Geens werd zesde in 54’56, op veertien seconden van het podium én met de vaststelling dat er nog wat werk is in het lopen. Maar zijn 16’16 op de vijf kilometer is veelbelovend. Er zit de komende tijd dus zeker nog progressie in. Ook Tim Van Hemel blijft het goed doen. Hij pakte op 8 seconden van Geens de achtste plaats. Tuur Lemmens werd 31ste en Antonio Hernaert 49ste.

Bij de vrouwen pakte Rachel Klamer de zege voor eigen volk. Er deden geen Belgische dames mee in Holten.

Holten M 2017