Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laura Swannet en Joris Basslé top in Holten
Nieuws

Laura Swannet en Joris Basslé top in Holten

Juniores Meisjes Holten 2017

De ETU Europabeker triatlon van Holten heeft zaterdag al een paar mooie Belgische prestaties opgeleverd bij de juniores. Holten is al jaren één van de Nederlandse toptriatlons, met duizenden toeschouwers en een sterk deelnemersveld. En traditioneel zijn er ook veel Belgen aanwezig. Bij de jongrens juniores zagen we een knap resultaat van Joris Basslé. Maar ook de meisjes juniores, die met zeven aan de start stonden, mochten achteraf genieten van een sterke prestatie.

Laura Swannet gaf het goeie voorbeeld zaterdag door als eerste Belgische naar het podium te stormen. In een beklijvende spurt met de Russische Valentina Riasova was de jump van Laura iets beter. Het leverde de junior uit Beerse een knappe derde plaats op in 1u03’27. De Deense Sif Bendix Madsen won in 1u02’46 voor de Britse Erin Wallace (1u03’06). Hanne Peeters werd elfde, Cato Cassiers 16de en Hannelore Willen, Hanne De Vet (en dat een dag na haar straffe zesde plaats in de T3 in Geraardsbergen) en Amber Rombaut (een week na haar Europese titel) eindigden vlak achter elkaar op 22, 23 en 24. Lisa Isebaert werd 38ste. 

Basslé alweer sterk

Bij de jongens junioren was er opnieuw een sterke prestatie van Joris Basslé. Die kwam voor één keer eens niet als eerste uit het water, maar wel in derde positie van een select kopgroepje. Joris pakte een mooie tiende plaats in 57’54. De Australiër Calum McClusky won in 57’09. Stef Corthouts werd 32ste en Remco Verbelen 39ste. Vince Van De Poel en Elias Biesemans vielen uit.

Holten Junior W 2017