Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbelslag voor SMO-Specialized in Geraardsbergen
Nieuws

Dubbelslag voor SMO-Specialized in Geraardsbergen

Podium T3 Geraardsbergen mannen

De tweede manche van de T3 Team Triatlon Series beloofde veel spektakel met vier beklimmingen van De Muur tijdens het fietsen en ook een twee stevige klimmetjes per ronde in de vier ronden lopen. En spektakel kregen we, met indrukwekkende solo’s van Maya Kingma en Simon De Cuyper. Die pakten de dagzege voor SMO-Specialized. Verder kwam het, buiten de teamzege van Atriac bij de dames, telkens aan op een paar punten en was er dus constant spanning.

Maya Kingma kwam als eerste uit De Gavers na 750 meter zwemmen en ze bouwde bij de vier beklimmingen van De Muur constant haar voorsprong uit op een sterke Valerie Barthelemy. Die kreeg eerst nog het gezelschap van de Duitse Poetsch van Accent Tribe en Katrien Verstuyft. Terwijl Kingma steeds verder wegreed, vielen de achtervolgende groepjes uit elkaar. Op 2, 3 en 4 kregen we Atriac, met Barthelemy, Verstuyft en Van De Vel. Christine Verdonck volgde als vierde Antwerpse in het gezelschap van Hanne De Vet van 185-Sportoase-Vaillant. Kingma wisselde met 2’20 voorsprong op Verstuyft en Barthelemy, maar Valerie wist zich gesterkt door de steun van haar uit California overgekomen ouders. Ze had een sterke run en pakte achter winnares Kingma een knappe tweede plaats.

Verstuyft werd derde, Van De Vel vierde, Verdonck vijfde en De Vet zesde. De ploegoverwinning was dan ook duidelijk voor Atriac Antwerpen, die hun leidersplaats in de T3 Series verstevigen. SMO-Specialized pakte de tweede plaats en Accent Tribe deed net een paar puntjes beter dan TRIGT voor de derde plaats.

Geraardsbergen vrouwen T3

Twee punten tussen 1 en 2

Bij de mannen kwam Peter Denteneer als eerste uit het water, met onder andere Tom Suetens, Alexis Krug, Erwin Vanderplancke en Simon De Cuyper op korte achterstand. Denteneer en Vanderplancke leidden een kopgroepje met Suetens, Jarne Verhaegen en Simon De Cuyper bij de eerste klim naar De Muur. Toen even later De Cuyper een versnelling plaatste kon niemand reageren.  De Belgische kampioen kwarttriatlon liep veertig seconden uit op een select achtervolgend groepje. “Ik was niet echt van plan om aan te vallen”, vertelde Simon ons. “Ik plaatste een tempoversnelling en merkte meteen dat Suetens het toen even moeilijk had. Dan heb ik even getwijfeld, maar dan toch vol doorgegaan. En dat deed vooral pijn in het lopen. Ik hoorde dat ze terugkwamen, dacht dat ik wel voldoende over zou hebben, maar ik ben toch blijven gaan,” aldus Simon. Die stormde in het lopen naar een knappe overwinning.

Erwin Vanderplancke klopte in een zinderende slotfase Tom Suetens en de terugkerende Yeray Luxem die vierde werd. Peter Denteneer werd vijfde voor een sterke Louis Naeyaert op zes. Na de finish was het nagelbijten voor de topploegen. SMO-Specialized klopte Atriac Antwerpen met slechts twee puntjes. En bij TRIGT waren ze blij dat ze nog net vier punten voor hadden op Zamaro-Willier KTT voor de derde plaats.

Uitslagen Geraardsbergen