Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie klopt Sofie Goos in Oudenaarde?
Nieuws

Wie klopt Sofie Goos in Oudenaarde?

Jef en Sofie Goos Venice

Het Flandrien-gevoel blijft voorlopig nog even hangen binnen de triatlonsport. Want een week na de Challenge in Geraardsbergen is er zondag de zesde Sportoase Triatlon Van Vlaanderen in Oudenaarde. En opvallend… Een aantal hoofdrolspelers van vorige week op en rond De Muur behoren nu zondag op het glooiende parcours in de Vlaamse Ardennen ook tot de favorieten, met Timothy Van Houtem op kop. Bij de vrouwen kijken we vooral uit naar Sofie Goos in haar eerste triatlon van het seizoen op Belgische bodem.

Met slechts 1.000 meter zwemmen zal Timo in Oudenaarde de schade allicht beter kunnen beperken dan in Geraardsbergen. En ook de 45 km fietsen moet hem zeker liggen. De nummer vijf van Geraardsbergen komt in Oudenaarde nog een paar bekenden tegen van vorige week. Zo zijn Whytic Priem (4de vorig jaar) en Laurent Nobels (3de vorig jaar) opnieuw van de partij. Ook thuisfavoriet Kim Colpaert heeft De Muur in de benen maar zal voor eigen volk zich volledig geven. Daarnaast is het ook uitkijken naar Ruben De Gendt, Joeri Ameye, Brecht Reynders en Sven Van Luyck, al valt nog te bekijken in hoeverre VanLuyckMan hersteld is van zijn kuitblessure van eerder dit seizoen. “De kuit is ondertussen helemaal beter, maar de grote vraag is hoe het mijn conditie is gesteld sinds die blessure,” aldus Sven, die voor het eerst weer in competitie verschijnt.

Kim Colpaert een week na Geraardsbergen thuisfavoriet in Oudenaarde (foto: Mario Vanacker)
Kim Colpaert een week na Geraardsbergen thuisfavoriet in Oudenaarde (foto: Mario Vanacker)

Bij de vrouwen dit keer geen Alexandra Tondeur. De drievoudige winnares start in het EK Ironman in Frankfurt. Joke Coysman is er wel bij. Zij won de andere twee edities van de Triatlon Van Vlaanderen. Ze kan zich dus zondag opnieuw op gelijke hoogte zetten met Alexandra The Great, maar dan moet ze wel voorbij Sofie Goos geraken. De Antwerpse onderbreekt haar periode in Calpe even om terug naar België te keren en haar eerste triatlon van het seizoen op Belgische bodem te doen. Met de recente overwinning in de Challenge Venetië zal het vertrouwen groot zijn om in deze wedstrijd sponsor Sportoase in de kijker te zetten. Ook Sweta Meersman is aan een sterk seizoen bezig en met Sophie De Groote zien we een oude bekende terug, al traint Superphie niet meer op hetzelfde niveau als vroeger. Ook ex-wereldkampioene duatlon Miek Vyncke is van de partij. De thuissupporters kijken dan weer uit naar Evelyn Daneels.

Vanaf 14 u. starten ruim 400 atleten in de verschillende waves in de Donkvijvers. Om 14u15 is er de start van de nieuwe sprinttriatlon, waarmee Oudenaarde de mogelijkheid biedt om op een aangename manier kennis te maken met triatlon. Wissels en aankomst liggen centraal dicht bij elkaar aan het PIVA aan de Minderbroederstraat in Oudenaarde. 

TriatlonVlaanderen500