Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos wint Triatlon Van Vlaanderen, Timo klopt Sven
Nieuws

Sofie Goos wint Triatlon Van Vlaanderen, Timo klopt Sven

Sofie Goos Sophie De Groote

De 6de Sportoase Triatlon Van Vlaanderen bood zondag in een erg warm Oudenaarde waar voor zijn geld. Sofie Goos maakte de hooggespannen verwachtingen waar en won overtuigend haar eerste triatlon van het seizoen op Belgische bodem. Bij de mannen was er iets meer spanning tussen de oude bekenden (vooral in Frankrijk) Sven Van Luyck en Timothy Van Houtem.

Timo haalde het pas in de tweede helft van het looponderdeel. Zowel Van Houtem als Van Luyck moesten na 1.000 meter zwemmen in achtervolging op snelste zwemmer Brecht Reynders. Maar de twee hardrijders vonden elkaar en op een parcours dat beiden ligt in de Vlaamse Ardennen schoven ze stelselmatig op naar voor. Samen begonnen ze aan het lopen en na één ronde liepen ze nog schouder aan schouder. Maar halfweg het lopen ging Van Houtem er vandoor. Sven “VanLuyckMan” had, pas voor het eerst terug in competitie na een kuitblessure, geen antwoord, maar liep vlot naar de tweede plaats.

Timothy Van Houtem pakte een week na zijn knappe vijfde plaats in Geraardsbergen nu een heel mooie overwinning in Oudenaarde. Tussen een massa supporters werd Van Luyck tweede en duatleet Jan Petralia stormde na een sterke fiets- en loopproef naar een verrassende derde plaats voor Laurent Nobels. Door het warme weer was het een non-wetsuit-swim en we vragen ons zeer sterk af wat het als resultaat had gegeven, mocht ‘Jakke Petrol’ met wetsuit mogen zwemmen hebben.

Bij de vrouwen kwam Sofie Goos na 1.000 meter zwemmen als eerste uit de Donkvijvers. Sophie De Groote volgde op iets meer dan een minuut en ook Marjolein Truyers wist de schade te beperken. Na de 45 km fietsen over een deel van het parcours van De Ronde Van Vlaanderen kwam Truyers terug tot op 40 seconden. Maar in de drie ronden lopen vergrootte La Goos, opgezweept door het rijen dikke publiek langs de kant, constant haar voorsprong. Ze won vlot haar eerste Belgische triatlon van het seizoen. Truyers werd tweede en Superphie pakte de derde plaats. Sweta Meersman werd vierde.

“Dit voelde fantastisch,” vertelde La Goos. “Onderweg werd ik constant aangemoedigd en ook andere atleten spraken me constant aan. Meedoen in België is nog eens leuk, maar winnen in België is nog zoveel leuker. Al had ik er niet meteen vertrouwen in. Sophie De Groote bleef een hele tijd naast mij zwemmen. Maar eenmaal op de fiets liep het vlot en merkte ik dat ik vlot kon wegrijden. Marjolein kwam nog wel terug maar ik wist dat ik het in het lopen kon afmaken. De laatste ronde kon ik wat temporiseren en genieten… Of ik niet te veel last had van de warmte vandaag? Nee hoor, ik ben ondertussen na een half jaar Calpe wel wat gewoon. Dit waren Spaanse temperaturen en dat ligt me wel,” aldus Sofie.

TVV 2017