Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch kampioen Brownlee komt naar Wuustwezel
Alistair Brownlee, dit jaar nog winnaar van de WTS Leeds (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Olympisch kampioen Brownlee komt naar Wuustwezel

Alistair Brownlee, dit jaar nog winnaar van de WTS Leeds (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Alistair Brownlee, dit jaar nog winnaar van de WTS Leeds (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Groot nieuws uit Wuustwezel deze week. Daar hebben ze de voorlopige startlijst van de ETU Europabeker sprinttriatlon van 13 augustus bekendgemaakt. Maar liefst 101 (!) mannen staan nu al op de deelnemerslijst en dat moet een record zijn binnen het ETU circuit. Bovendien krijgt de sprinttriatlon op Belgische bodem de allures van een World Triathlon Series wedstrijd. Top of the bill wordt namelijk Alistair Brownlee, de tweevoudige olympische kampioen. Marten Van Riel mag zijn beentjes insmeren…

Volgens ons is het de allereerste keer dat Alistair op Belgische bodem aan een wedstrijd deelneemt. Naast Brownlee is er nog mooi volk aanwezig in de Noorderkempen op 13 augustus. Wat dacht u van Europees kampioen Joao Pereira? De Portugees won dit jaar het EK kwart en het EK sprint. Ook zijn landgenoot Joao Silva, die telkens brons pakte op de EK’s, is van de partij. Reken daarbij onder andere nog Ryan Sissons (Nieuw-Zeeland), Callum McCluskey (Australië) en Lasse Luhrs (Duitsland) en dan weet je dat onze landgenoten een stevige kluif krijgen om zich voor het thuispubliek te tonen.

Voor ons land is Marten Van Riel de blikvanger. Hij is momenteel hard aan het trainen in de Pyreneeën. Hij hoopt helemaal hersteld te zijn tegen zijn thuiswedstrijd. Hij krijgt binnen de Belgische ploeg het gezelschap van Arthur De Jaegher, Erwin Vanderplancke, Jarne Verhaegen, Jarno Cuypers, Jelle Geens, Peter Denteneer, Pierre Meunier, Simon De Cuyper, Stan Vandendriessche, Tim Van Hemel en Tom Suetens. 

Bij de vrouwen is Claire Michel er al zeker bij. Zij krijgt in de Belgische ploeg steun van Charlotte Deldaele, Hanne De Vet, Laura Swannet, Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy. De absolute blikvangers zijn de Britse dames Jessica Learmonth (Europees kampioene in Kitzbuhel), Vicky Holland en Lucy Hall. Verder is het ook uitkijken naar de Deense vice-Europese kampioene bij de juniores Sif Bendix Madsen, de Nieuw-Zeelandse Anneke Jenkins en de Spaanse Camila Alonso.

Voor alle duidelijkheid gaat het hier om de voorlopige deelnemerslijst. Op de definitieve startlijst worden slechts 70 triatleten toegelaten.

De ETU Europabeker is op zondag het hoogtepunt van een weekend vol Sportoase Triatlon Festival in Wuustwezel. De Sterke Peer sprinttriatlon is al volledig uitverkocht. Bij de trio’s kan je je nog inschrijven. Alle info vind je op de website van het Sportoase Triatlon Festival Wuustwezel.