Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgische meisjes naar finale EK Jeugd
Nieuws

Drie Belgische meisjes naar finale EK Jeugd

Hanne Peeters Litouwen 2017 EK Jeugd

Sinds woensdag zijn in het Litouwse Panevezys de Europese kampioenschappen triatlon bij de jeugd begonnen. De Belgen hadden woensdag nog lekker weer tijdens de landenparade, maar tijdens de halve finales regende het de hele tijd. Onze drie meisjes deden het uitstekend en kwalificeerden zich allemaal voor de finale op zaterdag. De jongens vielen net naast de boot en treden zaterdag in de kleine finale aan.

De verschillen waren bij de jongens veel kleiner dan bij de meisjes en het werden dan ook spannende wedstrijden, met vooral de Britten in een hoofdrol. Elias Biesemans begon goed in de 500 meter zwemmen met een scherpe tijd van 6’07, verloor wat terrein in de 11 km fietsen en liep nog naar een 18de plaats in de 3,5 km lopen. Thomas Guilmot zwom 6’00 en nestelde zich uiteindelijk op een vijftiende plaats.

De meisjes plaatsten zich wel bij de eerste tien van hun reeks. Hannelore Willen pakte in de eerste halve finale een knappe zevende plaats. Hanne Peeters streed de hele tijd mee voorin en sneuvelde slechts op twintig seconden van de eerste plaats. Zij werd zesde. De snelste Belgische dame was Cato Cassiers. De No Limit-atlete pakte de derde plaats in de derde semi-final in 40’50, één van de snelste tijden van de hele dag.

De Belgische jongens starten zaterdag om 14 uur in de B-finale. Om 15u30 starten Hannelore Willen, Hanne Peeters en Cato Cassiers in de A-finale. Ze krijgen nog een kleine wedstrijd in de wedstrijd want de twee beste Belgische meisjes mogen zondag aantreden met de jongens in de Mixed Team Relay. Die start zondag om 12 u.

Geen Laura Swannet in Litouwen. Die treedt zondag in Hamburg aan met de Belgische ploeg in het WK Mixed Team Relay: