Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onder de 9 uur duiken in Roth
Nieuws

Onder de 9 uur duiken in Roth

Hans Van den Buverie Roth 2017 run

Met Bart Aernouts spanden we de kroon in de Challenge Roth. Maar naast Bart schitterden nog heel wat Belgen op deze mythische triathlon. Een ding staat wel vast, een snel parcours is het nog steeds  maar de toptijden van weleer verbreken wordt geen sinecure. Het zwemonderdeel was nog steeds in het kanaal nabij Hilpoltstein en in datzelfde dorp werd nog steeds twee maal de beruchte Solar Hill beklommen om het bekende fietsparcours. De marathon daarentegen werd volledig hertekend en dat hebben de atleten geweten. Geen vlak parcours meer maar 2 lussen in een 8-vorm waar in de lus richting Büchenbach de atleten toch wel wat hoogtemeters kregen voorgeschoteld. Het doet ons vermoeden dat die toptijd van Frodeno wel nog even op de tabellen zou kunnen blijven staan.

Roth bike sfeer 2017

Wat zeker onveranderd bleef was de waanzinnige sfeer. De brug boven het kanaal stond rijen dik, op de Solar Hill kreeg je ware ‘Tour de France’ taferelen waar misschien wel de Mont Ventoux jaloers zou op geweest zijn, de looppassage doorheen centrum Roth gaf de atleten nog eens die laatste boost en de arena gebouwd rond de finish line bezorgde iedere aanwezige het nodige kippenvelmoment.

Hans Van den Buverie Roth bike 2017

 

Maar nu de Belgen waar me meteen beginnen bij de man die zijn missie volbracht en voor het eerst onder de 9 uur dook. Hans Van den Buverie liet in het verleden al heel wat moois zien met onder andere overwinningen in Gravelines maar Roth is nog net iets andere koek. Maar ontgoochelen deed hij helemaal niet, Hans verpulverde die 9 uur en kwam als 21ste overall over de finish met een eindtijd van 08:44:26. Het mag daarbij niet verbazen dat hij ook nog eens de overwinning wegkaapte in zijn eigen age group. Ook zijn maatje Benjamin Verlet zette een knaltijd neer. De 2de man van het 12BO4 team tekende voor een eindtijd van 09:13:42. Beide mannen kunnen dus met opgegeven hoofd terug richting Belgische kust.

Bram Laevens Roth 2017

Net iets sneller dan Benjamin verlet kwam nog een Belg over de eindstreep. Bram Laevens zette zijn absolute toptijd neer op de lange afstand. Dat hij de hoogvorm te pakken had mocht onze 3athon.be man al meermaals ondervinden op training en als je dan een tijd van 09:12:09 neerzet en 64ste algemeen dan is niets gelogen. Bram was trouwens niet de enige WTDT-atleet aan de start. Heel wat atleten van de Waregemse club waren afgezakt richting Roth waar ze allen deze warme editie tot een goed einde brachten. Oa Stijn ‘Cipo’ Demeulemeester kende een zeer zware wedstrijd maar een geblokkeerde rug weerhield hem niet om de arena te betreden, een staaltje van doorzetting!

Een sterke tijd noteren we ook van Michael Kirch. Als 3de Belg kwam hij over de rode loper en kroonde zich met een tijd van 09:24:27 tot 52ste algemeen en 2de in zijn agegroup. Ook Itzu topman Koen Janssen slaagde in zijn opzet en dook onder die magische 10 uur. En Sportoase-atleet Sebastiaan Verhaert zette ook een topwedstrijd neer. Sebbe werd 79ste in 9u19’43.

Koen Janssen Roth 2017

 

Onze 3athlon.be – sportoase man Gert-Jan D’haene verging het helaas minder goed. Een schitterende tijd rond de 09:40 zat er aan te komen maar na 1km in de marathon hield hij niets meer binnen. Gedesillusioneerd moest Gert-Jan na 20km de strijd staken. Een valse noot om onze prachtige #RoadToRoth te beëindigen maar dat is de harde wet van de triathlon. Een volgende keer is het er misschien wel boenk op!

We onthouden vooral dat dit weekend terug prachtige reclame was voor de triathlonsport. Een hoogmis waar een Belg de hoofdrol opeiste en waar ’s avonds bij de finishline party iedereen nog eens kon nagenieten van deze prachtige organisatie!